Asayiş
  • 9.6.2023 14:00

Hırsız hakim cübbesi giydi, televizyonu sırtlayıp götürdü

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen bir vatandaş, mesai saatleri içinde eline geçirdiği hakim cübbesini giydikten sonra adliyenin duvarında asılı duran televizyonu sırtlayarak adliyeden çıktı. Güvenlik görevlilerinin fark etmesiyle gözaltına alınan hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi. 'Alkollüydüm. Hangi amaçla televizyonu sırtladım bilmiyorum' diyerek kendisini savunan hırsız, 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

H.Y. isimli 32 yaşındaki genç adam, geçtiğimiz aylarda İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na geldi. Hakkında açılan bir davada ifade vermek için daha önce adliyeye gelen H.Y., 16 Şubat günü yeniden adliyeye geldi.

ADLİYENİN DUVARINA ASILMIŞTI
H.Y. adliyenin -2 katında bulunan duvara monte edilerek asılı halde duran televizyonu fark etti. Televizyon adliyeye gelen vatandaşlar için bazı konularda bilgi veren video görüntüler oynatılmak için duvara asılmıştı.

 

HAKİM CÜBBESİ GİYİP TELEVİZYON ÇALDI
Eski yıllarda kullanılan hakim savcılara ait kıyafetlerin sergilendiği alandaki hakim cübbesini giyerek gözüne kestirdiği Televizyonu duvardan çıkartarak sırtlayan genç adam, adliyenin D kapısına yöneldi.Kapıdan çıkıp adliyeden ayrıldıktan hemen sonra güvenlik görevlilerinin fark ettiği H.Y., durdurularak olay polis görevlilerine bildirildi.Gözaltına alınan H.Y.'nin olayla ilgili ifadesi alındı. Genç, 'Çalışmak için Yozgat'tan İstanbul'a geldim.

"OLAY GÜNÜ ALKOLLÜYDÜM"
Olay günü adliyeye unuttuğum kimliğimi almak için geldim.Çok alkollüydüm. Televizyonu hangi amaçla sırtladığımı bilmiyorum. Pişmanım' diyerek, kendisini savundu.
 

Güncellenme Tarihi : 9.6.2023 20:02

İLGİLİ HABERLER