Asayiş
  • 27.2.2015 00:36

Hırsızlar araç lastiklerine ateş açılarak yakalandı

Edinilen bilgilere göre, Ordu nüfusuna kayıtlı Coşkun G. (49) ve Samsun nüfusuna kayıtlı Ömer Y.(64) isimli şahıslar yaklaşık 15 gün önce Vezirköprü’nün İncesu ve Saraycık Mahallelerinde 2’şer dükkana girip hırsızlık yaptılar. Kaçan şüpheliler geçen Çarşamba günü Havza’da da hırsızlık yaptıktan sonra izlerini kaybettirdiler. Perşembe günü sabah saatlerinde gelen ihbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri 8-10 araçla Aşağınarlı, Saraycık, Habibfakı ve çeşitli mahallelere barikat kurarak hırsızların peşine düştü.
Yaklaşık 1 saatlik kovalamaca sonucunda Vezirköprü’nün Habibfakı Mahallesi'nde hırsızlar, jandarma aracına çarparak kaçmaya çalıştı. İkinci barikatı da aynı şekilde aşmaya çalışan zanlılar, jandarma ekiplerinin araç lastiklerine ateş açması sonucu 200-300 metre patlak tekerle hareket eden araç virajı alamayarak devrildi.
Devrilen araçtan çıkarılan Coşkun G. ve Ömer Y., ilk önce Vezirköprü Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan muayenenin ardından ifadeleri alınmak üzerine Vezirköprü Jandarma Karakolu'na götürüldü.
Şahısların Karadeniz Bölgesi'nde yaklaşık 20 ayrı suçtan arandıkları, bindikleri aracın ve plakasının sahte olduğu bildirildi.
Şüpheliler yarın Vezirköprü Adliyesi'ne çıkarılarak. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:53

İLGİLİ HABERLER