Spor
  • 9.12.2022 22:53

Hırvatistan'a Penaltılarla elenen Brezilya ağlıyor

Katar'da nefes kesen maçta Hırvatistan uzatma dakikalarında Neymar'dan yediği golle 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 117'de Bruno Petkovic'le beraberliği yakaladı.

Son Dünya Kupası finalisti Hırvatlar, seri penaltı atışlarında Sambacılar'ı 4-2 devirdi, Güney Amerika devini kupanın dışına itti. Uzun yıllar unutulmayacak karşılaşmada hem duygusal anlar yaşandı hem de tarihe geçen bir an oldu...

NEYMAR AĞLADI

Brezilya'nın Dünya Kupası'na veda etmesinin ardından en fazla üzülen isim Neymar oldu. Tecrübeli futbolcu maçın ardından sahanın ortasında uzun süre ağladı. Neymar'ı sakinleştirmeye Luka Modric de gitti.

Sahanın ortasına çöktü

Brezilyalı süperstar Neymar son penaltının ardından adeta yıkıldı. Sahanın ortasına çöken yıldız oyuncu bir an yalnız kalmak istedi.

Yıldızların kapışması

Education City Stadyumu'ndaki mücadele nefesleri kesti. Bir tarafta Luka Modric, Mateo Kovacic ve Ivan Perisic'li Hırvatistan, diğer tarafta Neymar'lı, Vinicius Junior'lı ve Richarlison'lu Brezilya...

Livakovic şov devam ediyor

Seri penaltı vuruşlarında ise Hırvatistan, Brezilya'yı 4-2 devirdi. Japonya karşısında tam 3 penaltı kurtaran Dominik Livakovic, Sambacılar karşısında da 1 penaltıyı çıkardı ve yarı final bileti almalarında yine büyük rol oynadı.

Alves soluğu yanında aldı

Sambacılar'ın en tecrübeli oyuncusu olan 39 yaşındaki Dani Alves hemen soluğu Neymar'ın yanında aldı. Alves, 30 yaşındaki yıldızı teselli etmeye çalışsa da Neymar gözyaşlarına hakim olamadı.

Son Dünya Kupası olabilir

Attığı tek gol ülkesine yetmeyen Neymar son penaltıdan dakikalar sonra ancak sahayı terk edebildi. Milli Takım kariyerini noktalamayı düşünen yıldız isim belki de son Dünya Kupası macerasına çıktı.

Tarihe geçen gol fayda etmedi

Öte yandan Brezilya Milli Takımı'yla 77. golünü atan Neymar tarihe de geçti. Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Pele'yi (77) yakalayan 30 yaşındaki oyuncu, Brezilya tarihinin en çok gol atan iki futbolcusundan biri olmayı başardı.

In pictures: A crying shame for Brazilian football - BBC News

Football World Cup: For heart-broken Brazil fans, the tears just won't  stop! - Rediff Sports

FIFA World Cup: Best Fans of the Final - Rediff Sports

Brazil laments World Cup loss; back to reality of turmoil | Sports | China  Daily

Screaming, Cheering, Crying: Soccer Fans During The World Cup | Time

SPORF в Twitter: „🇧🇷 Clovis Fernandes followed Brazil for 7 World Cups  from 1990 to 2014, but passed away from cancer in 2015 😢 🇷🇺 His 2 sons  Frank & Gostavo, are

Güncellenme Tarihi : 10.12.2022 20:22

İLGİLİ HABERLER