Gündem
  • 21.5.2024 13:46

Hizbullah Branit'teki Birim 91'in karargahını bombaladı

Lübnan'daki İslami Direniş, güney Lübnan'ın bombalanmasına misilleme olarak İsrail işgaline karşı çok sayıda operasyon gerçekleştiriyor.
Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah Pazartesi günü İsrail işgal kuvvetlerinin Branit kışlasındaki 91. Birim karargahını Burkan roketi kullanarak bombaladı.
Grup, yaptığı açıklamada, operasyonda çok sayıda işgal askerinin yaralanmasına yol açtığını, kışlanın bir bölümünün tahrip edilerek ateşe verildiğini kaydetti.
Operasyonun, İsrail'in Güney Lübnan'daki yerleşim bölgelerine, özellikle de Nakura kentine yönelik saldırılarına yanıt vermenin yanı sıra Gazze'ye ve direnişine destek olarak gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.
Direniş aynı zamanda İsrail işgalinin Ramim ve Zebdine kışlalarını ve Raheb askeri tesisini de bombalayarak ciddi hasarlara yol açtı.
İslami Direniş, güneydeki Nakura kasabasından iki savaşçısı Abbas Mehdi Mehdi ve Raif Abdelnabi Mleiji'nin Kudüs yolunda şehit olduğunu duyurdu.
Bir Al Mayadeen muhabiri, Branit bölgesinin Burkan roketiyle bombalandığını doğrulamadan önce Hizbullah'ın doğrudan el Celil binasına ateş açtığını bildirdi.


 

Güncellenme Tarihi : 21.5.2024 14:00

İLGİLİ HABERLER