Gündem
  • 25.5.2024 14:04

Hizbullah Füzeleri İsrail'de bir sinagogu vurdu

Hizbullah füzeleri İsrail'deki evleri ve bir sinagogu vurdu... ve Gazze yakınlarındaki bir yerleşim yerinde sirenler çalıyor (video)
24 Mayıs 2024 Cuma günü Hizbullah'ın güney Lübnan'dan fırlattığı roketler, İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celile'deki "Moshav Dovev" yerleşim yerindeki çok sayıda eve ve bir sinagoga ciddi hasar verdi ve bitişikteki yerleşim yerinde sirenler çaldı. Gazze Şeridi'ne.

إسرائيل تستهدف العمق اللبناني وحزب الله يقصف ثكنة بـ50 صاروخ كاتيوشا |  أخبار | الجزيرة نت

Yedioth Ahronoth gazetesi, Yukarı Celile'deki Moshav Dovev yerleşim yerinde çok sayıda evde ve bir sinagogda ciddi hasar meydana geldiğini ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Gazete ayrıca Cuma günü İsrail ordusunun güney Lübnan'dan Yukarı Celile'deki Moshav Dovev, Al-Malikiyah ve Kiryat Shmona gibi çeşitli bölgelere doğru (fırlatılan) yaklaşık 20 füzeyi izlediğini belirtti.

Buna karşılık İsrail Ordu Radyosu (resmi), ikincisinin Güney Lübnan'dan Yukarı Celile'nin çeşitli bölgelerine 10 füzenin inişini izlediğini ve bunlardan birinin Kiryat Shmona'daki ağır bir füze olduğunu bildirdi.

Aynı radyoya göre Kiryat Şmona'ya düşen füze inşaat halindeki bir binada hasara yol açtı.

Bu arada İbrani medyasına göre İsrail'in güneyindeki Gazze Şeridi'ne bitişik Netiv Haasara yerleşim yerinde sirenler çaldı.

Yedioth Ahronoth gazetesi, "ordunun Gazze Şeridi'nden fırlatılan füzeleri tespit etme olasılığını araştırdığı Negev Çölü yakınlarındaki Netiv Haasara yerleşiminde sirenlerin çaldığını" söyledi.

Cuma günü erken saatlerde Hizbullah, İsrail tankını ve Lübnan sınırı yakınındaki askeri tesisleri hedef aldığını açıklayarak, operasyonlarının çok sayıda askerin "öldürülmesi ve yaralanmasıyla" sonuçlandığını kaydetti.

Parti ayrıca savaşçılarının "Falaq füzeleriyle İsrail Dovev kışlasındaki (kuzey) sınır şirketinin karargahını ve Al-Manara bölgesinde (kuzey İsrail) bir istihbarat gücünün konuşlandığı bir binayı hedef aldığını" söyledi.

Geçtiğimiz 8 Ekim'den bu yana, Lübnan'daki Lübnanlı ve Filistinli gruplar, İsrail ordusuyla "Mavi Hat"ı bölen aralıklı günlük bombardımanlar gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda çoğu Lübnan tarafında olmak üzere yüzlerce kişi öldürülüyor ve yaralanıyor.

Gruplar, 7 Ekim'den bu yana çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı, kıtlık ve kitlesel yıkımın ortasında yaklaşık 10.000 kişinin kaybolduğu İsrail savaşına maruz kalan Gazze ile dayanışma içinde olduklarını söylüyor.

Bu arada İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant hakkında "savaş suçları" ve "insanlığa karşı suçlar" sorumlulukları nedeniyle tutuklama emri çıkarma niyetine rağmen savaşı sürdürüyor. “Soykırım” suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı huzuruna çıkarıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2024 14:19

İLGİLİ HABERLER