Gündem
  • 17.4.2024 21:30

Hizbullah İsrail'in askeri üssünü vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah liderini öldürmesinin cevabı aynı gün geldi.
“Arap Al-Aramsha”da 18 İsrailli yaralandı! Hizbullah: İşgal karargâhını füze ve insansız hava araçlarıyla hedef aldık..

Hizbullah'a ait insansız hava aracı İsrail askerlerini vurdu: 18 ölü

Lübnan'daki İslami Direniş Hizbullah , bugün İsrail keşif şirketinin yeni oluşturulan komutanlığının Arab Al-Aramsha'daki sözde "toplum merkezi" karargahına güdümlü füzeler ve saldırı dronları kullanarak saldırdığını duyurdu.

Hizbullah, açıklamasında İsrail işgal birliklerinin yaralanması ve ölümünün yanı sıra doğrudan bir isabet elde edildiğini söyledi.


Hizbullah, operasyonunun Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını ve onların yiğit ve onurlu Direnişini desteklemek ve İsrail işgalinin Güney Lübnan'ın Ain Baal ve Shehabiya kasabalarında çok sayıda özgürlük savaşçısına suikast düzenlemesine tepki vermek olduğunu vurguladı.

Lübnan'dan doğrudan hedef alınmasının ardından Al Mayadeen'in kamerası Arap Al-Aramsha'da yükselen duman bulutlarını yakaladı.

En az 18 IOF askeri yaralandı

İsrail medyası , Arap Al-Aramsha yerleşim biriminde büyük bir patlama duyulduğunu doğruladı ve en az 18 İsrail işgal askerinin yaralandığını, bir yaralanmanın son derece kritik olduğunu belirtti.
Yaralıları taşımak için bir IOF helikopterinin çağrıldığını da sözlerine ekleyen raporda, çatışmanın şiddetli olduğu ve savaşın başlangıcından bu yana yaşanan en tehlikeli olaylardan biri olduğu belirtildi.

İsrail medyası da bölgenin ağır hasar gördüğünü, bir araba ve binanın vurulduğunu bildirdi. 

İsrailli Kan kanalının kuzeydeki muhabiri de bu saldırının öncesinde siren seslerinin olmadığını ortaya çıkardı. 

İsrail ordusu: Hizbullah'ın saldırısında 14 asker yaralandı

İsrail ordusu , Çarşamba günü erken saatlerde İsrail'in kuzeyindeki Arap el-Aramşe'ye düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 14 askerin yaralandığını söyledi .

Ordudan yapılan açıklamada, "Saldırı sonucunda 6 asker ağır, 2'si orta, 6'sı da hafif yaralandı" denildi.

Köydeki İsrail askeri tesisine düzenlenen insansız hava aracı saldırısını Hizbullah üstlendi. İsrailli yetkililer daha önce saldırıda toplam 18 kişinin yaralandığını bildirmişti.

 

Sert darbe

İsrail Kanal 13 ayrıca, IOF'nin Hizbullah'ın Arap Al-Aramsha'daki tespit sistemlerini aşan alışılmadık bir güdümlü füze kullanıp kullanmadığını araştırdığını söyledi. 

İsrail medyası, Hizbullah saldırı insansız hava araçlarının hiçbir engele takılmadan hedefleri tam olarak vurabildiğini doğruladı. 

"Mateh Asher" Bölge Konseyi Başkanı ve Front Line Forumu lideri Moshe Davidovich, İsrail işgalinin elleri bağlı trajik bir gerçeklikte yaşadığını ve sert darbeler aldığını vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 17.4.2024 21:38

İLGİLİ HABERLER