Gündem
  • 10.6.2024 22:58

Hizbullah SİHA sürüsü İsrail'i vurdu... Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hizbullah'ın insansız hava araçları sürüsü İsrail sahasını vurdu, düzinelerce kişiyi öldürdü ve yaraladı

İsrail medyası, saldırıda en az iki İsrail askerinin öldüğünü, 20 askerin de yaralandığını bildirdi.

Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah, Filistin-Lübnan sınırı yakınında yakın zamanda kurulan bir İsrail askeri bölgesine saldırarak çok sayıda subay ve askeri öldürdü ve yaraladı. 

Direnişin Askeri Medya Birimi'ne göre Hizbullah'ın İnsansız Hava Kuvvetleri, Elksoh'ta bulunduğunu söylediği İsrail askeri bölgesine bir dizi intihar uçağı fırlattı. 

İsrail medya kuruluşlarına göre insansız hava araçları, İsrail işgal subayları ve askerlerinin yerleşim yerinde kullandığı kışla çadırlarına çarparak en az iki kişiyi öldürdü ve 20 kişiyi de yaraladı. 

Hizbullah, saldırının İsrail'in Salı günü Lübnan'ın El Nakura kasabasına düzenlediği saldırıya yanıt olarak geldiğini söyledi. Bu, Direniş'in bu yıl 31 Mayıs'tan bu yana El Nakura'ya yönelik saldırılara yanıt olarak başlattığı beşinci belirgin saldırı anlamına geliyor. 

Çarşamba gecesi ilerleyen saatlerde kaynaklar  Al Mayadeen'e saldırıda ölen İsrail askerlerinin sayısının en az üç olduğunu doğruladı.

Hizbullah İsrail'in tehditlerine ateşle karşılık verdi

Öte yandan İsrail medyası, saldırının bölgeye bir tanksavar güdümlü füze fırlatılmasının da dahil olduğunu, ardından en az bir intihar drone'unun, Hurfeş'teki sahayı hedef aldığını söyledi. Elkosh'tan yüz metre uzakta. 

Üstelik İsrailli yayın organları, bu alanın daha önce bir futbol sahası olduğunu ve yakın zamanda işgal ordusu tarafından tahsis edildiğini söyledi. 

İsrail komutanlığının cephe hattından uzakta yeni yerler kurmaya başlaması ve Hizbullah'ın bu yerleri yok ettiğini ve büyük ölçüde zarar verdiğini görmesi üzerine Hizbullah, yakın zamanda kurulan İsrail bölgelerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. 

Üstelik en son operasyon, üst düzey İsrailli yetkililerin Lübnan'a savaş tehdidinde bulundukları işgal altındaki kuzey bölgelerine sürekli ziyaretler yaptığı sırada Direniş tarafından duyuruldu. 

Buna İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Güvenlik Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, savaş kabinesi üyesi Benny Gantz ve Polis Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ziyaretleri de dahildir ve bunların hepsi Lübnan ve Hizbullah'a karşı bir tür tehdit oluşturmuştur. 

İsrail medya kuruluşları, Hizbullah'ın İsrail'in bu tehditlerine fiili "ateşle" yanıt verdiğini , bunun da Direniş'in devam eden savaşa proaktif yaklaşımını işaret ettiğini söyledi. 

Güncellenme Tarihi : 10.6.2024 23:04

İLGİLİ HABERLER