
HRANT DİNK CİNAYETİNDE SÜRPRİZ GELİŞME!
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın isteği ile gözaltına alınan Osman Hayal için ek gözetim süresi alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam eden Hayal'in yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam eden Osman Hayal'in cinayet günü olay yerinde olup olmadığının tespiti için tanıklar tarafından teşhis işlemlerinin yapıldığı öğrenildi. Osman Hayal'in ilk başlarda cinayet günü Trabzon'da olduğunu daha sonra da İstanbul'da olduğunu söylediği ve çelişkili ifadeleri nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Emniyet yetkililerinin, Hayal'in cinayet günü İstanbul'da olup olmadığını araştırdığı belirtildi.
Bu arada Osman Hayal'in, emniyetteki ifadesinde, olay günü İstanbul'da olduğunu kabul ettiği, iş bulmak için İstanbul'a geldiğini söylediği ve Ümraniye'de dayısının evinde kaldığını aktardığı öğrenildi. Hayal'in dayısının da tanık olarak dinlendiği de ifade edilirken, Hayal'in telefonunun olay günü Ümraniye'den sinyal verdiği de kaydedildi.
(Cihan)