Gündem
  • 30.3.2012 00:00

Hrant Dink davasında şok gelişme!..

Hrant Dink davası ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada duruşma Savcısı Hikmet Usta, sanıkların terör örgütü mensubu olmak suçundan cezalandılması için kararı temyiz etti.

Dink kararına itiraz eden savci: Sanıkların, Ergenekon davası sanıkları ile eylem ve amaç birliği içinde bulundukları, ana yapı Ergenekon ile Trabzon'daki hücresel yapının aynı suç işleme DNA ve gen özelliklerine sahip oldukları anlaşılmaktadır.

-Örgüt konusunda mahkeme, tüm eylemleri bölmek ve birbirinden ayrı düşünmek suretiyle ciddi bir hataya düşmektedir. Böylece eylemler belli bir paradigma etrafında değerlendirilememekte ve basitleşmektedir.

-Mahkeme yargılama sürecinde olduğu gibi gerekçeli kararında Ergenekon terör örgütü yapısına değinmemeye, adını bile anmamaya özen göstermektedir.

-Mahkeme 'Örgütün var delilin yok' olduğunu düşünüyorsa, delil toplamaya devam etmeli ve savcılığa soruşturma yapılması konusunda yazı yazmalıydı.

-Soruşturma ve kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin reddedilmesi, Ergenekon dosyalarının incelenmemesi ve mevcut sanıklarla birlikte yargılanmaları gereken kişilerin davaya dahil edilmemesi suretiyle eksik soruşturma ile hüküm kuruldu.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER