HSK atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlandı

1 dk okuma
HSK atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlandı

Hızlı Özet

Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) ad çekme sonucuna göre belirlenen 2 bin 84 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayı ile idari yargı hakim adayının atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.






Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile 2 bin 84 yeni hakim ve savcının ataması yapıldı



Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) ad çekme sonucuna göre belirlenen 2 bin 84 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayı ile idari yargı hakim adayının atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.



Buna göre, bin 958 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayı ile 126 idari yargı adayı, 16 Ekim'de yapılan ad çekme sonucu kapsamında HSK tarafından atandı.



Söz konusu atamalar 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 13. maddesi gereğince gerçekleştirildi.




Bu haber 591 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çok önemli bir kurumda büyük değişim olacak
Gündem

Çok önemli bir kurumda büyük değişim olacak

Gazeteci Sinan Burhan, sosyal medya hesabından yaptığı iddialı paylaşımla Ankara kulislerini hareketlendirdi. Siyaset ve bürokrasi gündemine bomba gibi düşen gizemli mesajında detay vermekten kaçınan Burhan,

Habervitrini12820 Görüntüleme
Erdoğan: Gelecek 50 yılı planladık çok işimiz var
Gündem

Erdoğan: Gelecek 50 yılı planladık çok işimiz var

AK Parti 25. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Gelecek 50 yılı planladık. Daha yapacak çok işimiz var. Çeyrek asırda büyük işler başardık, Türkiye’yi her alanda büyüttük" dedi.

Habervitrini10140 Görüntüleme
AK Parti’de 25. yıl coşkusu! Yeni katılanlara rozetleri Başkan Erdoğan’dan
Gündem

AK Parti’de 25. yıl coşkusu! Yeni katılanlara rozetleri Başkan Erdoğan’dan

AK Parti, 25'inci kuruluş yıl dönümünü Ankara'daki Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen büyük programla kutluyor. Programa AK Parti'ye katılan yeni milletvekilleri ve belediye başkanları da damga vururken, rozetlerini bizzat Başkan Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Habervitrini13159 Görüntüleme
Engelli kadına cinsel saldırıda bulunan 5 cani tutuklandı
Gündem

Engelli kadına cinsel saldırıda bulunan 5 cani tutuklandı

Gaziantep’te 23 yaşındaki işitme ve konuşma engelli genç kadına yönelik gerçekleştirilen cinsel saldırı olayında adalet yerini buldu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında, engelli kadını hürriyetinden yoksun bırakarak toplu şekilde cinsel saldırıda bulunan 5 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece “Nitelikli Cinsel Saldırı” suçundan tutuklandı.

Habervitrini13930 Görüntüleme