Gündem
  • 1.2.2023 10:09

HÜDA PAR'dan Demirtaş'a ağır sözler.. Sapkınlarla ittifak kurup onlarca kişinin katili olan Demirtaş

Demirtaş’ın HÜDA PAR ile ilgili sözleri gündeme oturdu

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sosyal medyada HÜDA PAR’ın Millet İttifakı’na katılması ile ilgili paylaşımı tartışmaya yol açtı. HÜDA PAR’lı yöneticiler Demirtaş’a yanıt verdi.

4 Kasım 2016'dan beri Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Twitter hesabından HÜDA PAR ile ilgili sözleri, gündeme oturdu.

“Cumhur İttifakı neden kazanacak aday bulmuyor da hem aday olamayacak hem de kazanamayacak kişide ısrar ediyor?  Yok eğer Erdoğan kazanacak adaysa ne diye 170 bin oyu olan HÜDA-PAR'ı da ittifaka katmak için çabalıyor?” diye yazan Demirtaş ardından yaptığı diğer bir paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“AKP + MHP + BBP + Vatan Partisi + HÜDAPAR. Sizce bunları bir araya getiren şey ne olabilir? Ağır bir suç ortaklığı mı? Yoksa yeni bir savaş planının ön hazırlığı mı? Memleket sevdası olmadığı kesin.”

HÜDA PAR’dan tepki

Demirtaş’ın sözlerine yanıt veren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mahmut Şahin, “Toplam oyları HÜDA PAR kadar dahi olmayan ne kadar sol marjinal bilimum tabela partileri ( TİP,EMEP,EHP,TÖP vs. ) ve bir kısım sapkın paydaşlarınız ile ittifak kuracaksınız. Sonra da HÜDA PAR’ı hem suçlayacak hem de küçümseyeceksin. Tam bir akıl tutulması yada cerbeze hali…” dedi.

Ardından bir dipnot paylaşan Şahin, “HÜDA PAR 24 Haziran 2018 seçimlerine 79 ilde kendi logosu ile Diyarbakır ve Batman’da ise bağımsız adaylarla girmiştir.HÜDA PAR bağımsız adaylar ile birlikte toplam 209.047 oy almıştır.Önümüzdeki seçimlerde, hem oylarımızı katbekat artıracağız hem de mecliste olacağız İnş” ifadesini kullandı.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu da, “Emperyalistler adına 5. kol faaliyeti yapan bazı gazeteciler, akademisyenler ve siyasi kişilikler rakiplerini köşeye sıkıştırma adına partimiz yani HÜDA PAR üzerinden operasyon yapmaya çalışıyorlar. Bu aşağılık, hain ve işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacak. Sizleri iyi tanıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Tanrıkulu, “Köhnemiş devrim fantazileri hayalini kurup, emperyalistler ile işbirliği yapıp seni başkan yaptırmayacağızla başlayan ve Onlarca kişinin hayatını kaybetmesine, yüz binlercesinin mağdur olmasına sebep olanlar şimdi de utanmadan kalkıp cezaevinden siyasete yön vermeye çalışıyor” yorumunu yaptı.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2023 11:19

İLGİLİ HABERLER