Gündem
  • 6.2.2023 23:35

'Hükümet deprem konusunda büyük işler yaptı' diyen konuğa sunucudan itiraz

Fox TV ana haberde sunucu Selçuk Tepeli, depremle ilgili hükümetin çok işler yaptığını söyleyen konuğu Prof. Dr. Naci Görür'e "Ama uygulama kötü" dedi.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle sarsıldı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 şiddetindeki deprem; Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye'de büyük yıkıma neden oldu.

Devletin tüm kurumları ve yerel yönetimlerin yanında sivil kurtarma ekipleri, jandarma, polis ve Mehmetçik kurtarma çalışmalarına koştu.

Binlerce insanın hayatını kaybettiği 10 ilde büyük bir özveri ile çalışmalar devam ederken, muhalif yayın mecralarında ise yersiz eleştirilerle karalama kampanyası yapılıyor.

Selçuk Tepeli'nin sunduğu Fox TV ana habere konuk olan Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Hükümet çok şey yaptı" diyen konuğuna karşı çıktı

Ancak Görür'ün tespitlerinde hükümetin depremle ilgili yaptığı işleri desteklemesi Tepeli'yi rahatsız etti.

"Ama 2010'da bu hükümet, doğruya doğru demek lazım ilk kez Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin stratejisini daha çağdaş hale getirdi. Dediler ki: "Biz afet yönetimine değil, zararı azaltmaya yönelik işleri yapacağız" Yani deprem olmadan önce yapılmasını gerekenleri yaptı. Çok şey yapıldı"

"Ama uygulama kötü"

Ana haber sunucusu Selçuk Tepeli ısrarla "Ama uygulama kötü" diyerek itirazını sundu.

Naci Görür ise Tepeli'ye "Hayır, yaptı." dedi.

Güncellenme Tarihi : 6.2.2023 22:37

İLGİLİ HABERLER