Dünya
  • 5.5.2013 13:46

Hükümet konvoyuna bombalı saldırı!..

Somali’nin başkenti Mogadişu’da hükümet konvoyunun geçişi sırasında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Bir polis sözcüsü tarafından hadiseye ilişkin olarak yapılan açıklamada, zırhlı araçlardan oluşan hükümet konvoyunun geçişi sırasında bomba yüklü bir aracın infilak ettiği belirtildi. Saldırının bir intihar saldırısı olduğunun altı çizilirken, bomba yüklü aracın sürücüsünün aracını bilerek konvoyun üzerine sürdüğü ifade edildi. Aynı kaynaktan yapılan açılamada intihar saldırısında hedef alınan zırhlı hükümet aracının içindekilerin ise saldırıdan yara almadan kurtuldukları belirtildi. Patlamanın etkisiyle hayatını kaybedenlerin sayısının şu an için 8 olduğu bildirilirken, bombalı saldırıda 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi.
Somali Hükümeti konvoyuna yönelik düzenlenen bu intihar saldırısının henüz herhangi bir militan grup tarafından üstlenilmediği bildirildi. Saldırının, önümüzdeki Salı günü Londra’da ’Somali’nin geleceği’ hakkında düzenlenecek konferanstan yalnızca birkaç gün önce gelmesi ise akıllarda soru işareti bıraktı. Bombalı saldırının düzenleniş şekli akıllara Somali’de hükümeti ortadan kaldırmak için savaşan El-Kaide bağlantılı Hareket El Şebab el Mücahidin örgütünü getirse de henüz saldırının kimin tarafından düzenlendiğine dair net bir bilgi bulunmadığı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER