Gündem
  • 14.10.2008 02:09

HÜKÜMETTEN KARAKOL ATAĞI!..

Aktütün zirvesi sonrası gündeme gelen tampon bölge tartışmalarına son noktayı koyan Erdoğan, “Buna gerek yok. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Ağzı olan değil, bilen konuşsun” dedi. Başbakan 2009 sonuna kadar 167 karakol kurulacağını ve maliyetinin 250-300 milyon YTL olacağını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'tampon bölge' önerisine tepki gösterirken, 2009 yılına kadar 167 karakolun yapılacağını söyledi. 11. Dış Ticaret Haftası'nın açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin terörle mücadeleye ilişkin sorularını yanıtladı.
Son haftalarda üç üst düzey güvenlik toplantısı gerçekleştirildiğini, yarın (bugün) da dördüncüsünün yapılacağını anımsatan Başbakan Erdoğan, ''Ne gibi adımları daha yoğun bir şekilde atmamız gerekiyor. Bunların da şu anda planlaması içerisindeyiz'' dedi. Erdoğan, bir gazetecinin ''Tampon bölgeyi konuşacak mısınız? Genelkurmay Başkanı 'Hükümetin takdiridir' dedi'' şeklindeki sözleri üzerine ise şunları kaydetti:
Ağzı olan konuşuyor
''Genelkurmay Başkanımız tam aksini söyledi. Burada tampon bölge gibi bir şeye şu anda zaten gerek yok, olması gerekenler de yapılıyor. Yani bunlar atılıyor ortaya. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Bir zamanlar gündemdeydi. Ağzı olan konuşuyor, bilen konuşsun. Bu konuda Genelkurmayımız ne yapılması gerekiyorsa zaten bizlerden bunu hep talep eder, biz de bu konuya hep uymuşuzdur, bundan sonra da uyarız. Aynı şekilde karakollarla ilgili söylenen şeyler oldu. Bunlar da yine bilerek bilmeyerek konuşuluyor. Bizler bu konuyu da Genelkurmayımızla görüştük. Yoğunlaşarak bu alanda da çok ciddi yatırımlarımızı hemen şu andan itibaren başlayıp 2009 sonuna kadar yoğun bir şekilde sürdüreceğiz.''
2009 sonunda tamamlanacak
Başbakan Erdoğan, ''Bu karakollar için bir rakam var mı?'' sorusunu ise ''İlk etapta 167 karakol yapımı var, devam ediyor'' şeklinde yanıtladı. Erdoğan, bu karakolların maliyetinin 250-300 trilyon Türk Lirası olarak tahmin edildiğini, 2009 yılı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.
Bu riski göze alıyoruz
''Kuzey Irak'taki oluşumlara verilecek mesajın çerçevesi''ne ilişkin soru üzerine ise Başbakan Erdoğan, ''Bu mesajın çerçevesini bırakalım şimdi, özel olarak devam etsin'' karşılığını verdi. Erdoğan, ''Yurtdışında yaşayanların mevduatlarının Türkiye'ye getirilmesine'' ilişkin soru üzerine de ''Onun üzerinde arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, ''Bunun kara paranın aklanması ve kötü amaçlı kullanıma yol açacağı'' konusundaki soruyu da ''Biz riski neyse bütün riski alıyoruz. Yeter ki bu paralar ülkemize girsin'' diye yanıtladı.
DÖRT GÖZLE KRİZİ BEKLEYENLER VAR
Başbakan Erdoğan katıldığı 11. Dış Ticaret Haftası toplantısında yaptığı konuşmada, küresel mali krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Bu süreci bir fırsata dönüştürecektir. Onun için diyorum ki Türkiye bu dönemi eğer akıllı, kararlı bir şekilde sürdürürse fırsata dönüştürebilir” dedi. Türkiye'nin ihracat yaptığı ülkelerin sayısının arttığını ve ürünlerin çeşitlendiğini kaydeden Erdoğan, “Hiç etkilenmeyecek demek, iyimserlik olur ancak etkinin sınırlı kalacağına inanıyoruz ve sınırlı kalması için de bütün tedbirlerimizi aldık, alıyoruz” dedi.
Bittik mahvolduk havası
Siyasetten, medyadan, sivil toplum örgütlerinden son derece olumsuz, son derece karamsar ve doğrudan iktidarı, hükümeti hedef alan açıklamalar yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, “Bakıyorsunuz, 'Bittik, tükendik, mahvolduk' havasında olanlar var. Topluma bir karamsarlık, bir moral bozukluğu pompalamak için gayret ediyorlar. Bunları da ilk kez görmüyoruz aslında. Son altı yıldır Türkiye kazandı, Türkiye başardı, Türkiye rekorlar kırdı, tarihi seviyelere ulaştı. Ama bunların karamsarlığı bir türlü kaybolmadı” diye konuştu.
Dört gözle bekliyorlar
“Bu ülkede dört gözle kriz bekleyenler var” diyen Başbakan, “Krizlerden siyasi ya da maddi çıkar umanlar ve bunun için ellerini ovuşturanlar da var. Bunları da milletim çok iyi biliyor, çok iyi tanıyor. Bunlara da asla zemin vermedik, fırsat vermedik ve vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:25

İLGİLİ HABERLER