Gündem
  • 22.11.2022 22:19

Hulusi Akar : F-16'ları istiyoruz olmazsa başka şeyler var

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’ den F-16 alımıyla ilgili "ABD ile askeri heyetler arasında görüşmemiz sürüyor. Güzel sonuçlar geldi. F-16’larla ilgili üçü Türkiye, biri ABD’de olmak üzere dört toplantı yapıldı. Bizim kafamızda da başka şeyler var" dedi. Bakan Akar ayrıca, S-400 füze savunma sisteminin kullanılmaya hazır olduğunu belirterek, "Tehdit gelirse bunu kullanırız" ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Akar, TBMM’de bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorduğu ABD’den F-16 alımı ve S-400 kullanımına ilişkin soruları yanıtladı.

‘OLMAZA KAFAMIZDA BAŞKA ŞEYLER VAR’

Bakan Akar, F-16 alımı ile ilgili “ABD Savunma Bakanlığı tedarikin desteklendiğini söylüyor. F-16’ları almak için gayret gösteriyoruz ama olmazsa tabi ki kafamızda başka şeyler var” dedi.

“F-16 KONUSUNDA SONUÇLAR GÜZEL”

Bakan Akar, F-16 görüşmelerine ilişkin gelen soruya ise, “F-16 konusunda ihtiyaçlarımızı ilgili kuruluşlarımızla belirledik. Bunlar yabancı askeri satışlar çerçevesinde Amerikalılara müracaatımızı yaptık. Onlarla 3’ü Türkiye’de 1’i ABD’de olmak üzere 4 askeri heyetler arası toplantı yapıldı. Bizim muhatabımız olan ABD askeri heyeti ve onların bünyesinde olduğu ABD Savunma Bakanlığı bizimle yaptığı görüşmede bu tedariki ve modernizasyonu desteklediklerini söylüyorlar. Gayet de güzel sonuçlar geldi. Bu uluslararası bir ilişki. Muhataplarımıza bunun önemli olduğunu, zaman kaybetmemek gerektiğini diğer hususları açık ve net bir şekilde söyledik. Olumlu olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” yanıtını verdi.

“S-400 YERİNDE VE KULLANILMAYA HAZIR”

S-400’le ilgili gelen eleştirileri de yanıtlayan Bakan Akar, “S-400’lerle ilgili bir problemimiz yok. Biz zamanında NATO üyesi olmaktan dolayı işe başlarken ülkemizin hava savunmasını temin etmek için ABD’den başladık, olmadı. Ne yapacağız? O günkü şartlarda S-400 oldu. S-400 yerinde ve kullanılmaya hazır. S-400’ün intikal süresi var. İntikal süresi olduktan sonra gittiğin yerde 1 saat içinde her şey hazır. Herhangi bir tehdit geliştiği şekilde bunu götürür ve kullanırız” dedi.
“Bizim terörle mücadelede konusunda operasyon yapmamız için gerçekten ama gerçekten hiçbir suni gerekçeye ihtiyacımız yok” diyen Bakan Akar, “İstiklal Caddesi’nde 'şu oldu, bu oldu' kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Biz başından beri söylüyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek. Tek yol adalete teslim olmak. Buyurun teslim olun” ifadelerini kullandı.

SADAT KONUSU

SADAT ile ilgili iddialara da cevap veren Akar, “SADAT ile ilgili hiçbir ilişkimiz olmadığını kesinlikle söylüyorum bizim dışımızda bir hadise.” ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 22.11.2022 23:17

İLGİLİ HABERLER