Medya
  • 31.1.2006 01:16

HÜRRİYET'İN "KAPATIN LAN ŞU GAVUR MÜZÜĞİNİ" HABERİNİN ALTINDAN BAKIN NE ÇIKTI?

Hürriyet'in, Kapatın lan şu gâvur müziğini manşeti düzmece çıktı.

Pavarotti'ye ve onu dinleyen TRT Ankara Radyosu sanatçılarına hakaret ettiği iddia edilen TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Müzikler Müdürü Ergin Erenoğlu, Hürriyet'in çarpıttığı olayları Vakit'e anlattı.

Olayın bir turne dönüşü otobüste gerçekleştiğini anlatan Erenoğlu, Biraz da Türkiye'nin en ünlü tenörlerinin seslendirdiği türkü cd'sini dinleyelim dedim. Cihat isimli arkadaş, Türküler tezek kokuyor dedi. Ben de, Ekmek yediğiniz kuruma ihanet etmeyin dedim. Bu türkü cd'sini sizin arkadaşlarınız hazırladı, Türkiye'nin en ünlü tenörleri ve piyanist Fügen Serbest'in emeği var bu cd'de dedim diye konuştu.

O sırada piyanist Fügen Serbest'in de otobüste olduğunu kaydeden Erenoğlu, "Fügen hanım da benim bu önerime çok memnun oldu, Bana iltifat ediyorsunuz dedi. Ne olduysa bu sırada oldu dedi.

BUNLAR KİLİSE MÜZİĞİNDEN ANLARLAR

Bunlar ancak kilise müziğinden anlarlar diyen Erenoğlu, yabancı müziğe hakaret etmediğini, ancak türkülere hakaret edilince, üstelik kendi arkadaşlarının seslendirdiği türküler aşağılanınca, Ekmek yediğiniz kuruma ihanet etmeyin dediğini ifade ederek, Fakat bunlar olayı bu şekilde çarpıttılar. Hiç kimseden korkum yok dedi.

OLAYIN SEBEBİ, MESAİ DÜZENLEMESİ

Pavarotti cdsi için kesinlikle Kesin şu gâvur müziğini demedim, lan tabirini kesinlikle kullanmadım diyen Erenoğlu, Çalışmadan para kazanmak isteyenleri, hiçbir konsere çıkmayanları işe getirmeye, çalıştırmaya başladığım için bunları yapıyorlar dedi.

Olayın asıl sebebinin mesai düzenlemesi olduğunu kaydeden Ergin Erenoğlu, eskiden personelin işe gelmeleri halinde mesai saatinin 10.00-13.00 şeklinde olduğunu, kendisi göreve geldikten sonra bu mesaiyi 09.00-18.00 olarak yeniden düzenlediğini hatırlattı.

ON MİSLİNİ AYNEN İADE EDİYORUM

Türküler tezek kokuyor? hakaretine AK Partili milletvekilinden de büyük tepki geldi. Müziğe yakınlığı ile bilinen Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Kim söylemişse, on mislini aynen iade ediyorum. Hiç kimse Türk Müziğini ikinci plana atamaz dedi.

Anbarcıoglu, konuyu şöyle değerlendirdi: Herkesin kullandığı cümle kendisini bağlıyor. Bilhassa Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği için şunu ifade etmek istiyorum: Türk Halk Müziği bizim öz kültürümüzden, öz mayamızdan çıkmış bir müziktir. Dünya çapında da belli bir seviyesi, bir kalitesi ve kariyeri olan bir müziktir. Sonradan uydurulmuş bir şey değildir. Bu ifadeyi kullananların seviyesine yakıştıramadığımı söylemek istiyorum. Herkesin kendi öz benliğini yansıtan müziği vardır. Türk Halk Müziği bugün Karacaoğlan ve Yunus Emre'den tutun da Âşık Veysel'e kadar çok büyük değerlerimiz olmuştur. Türk Halk Müziği Türkiye?nin unutulmaz birçok ismini yetiştirmiştir.. Barış Manço, Leman Sam ve daha birçok isim bu alanda yetişerek, Türk Pop Müziği'ne de yön vermişlerdir. Belli bir seviyeye getirmişlerdir. Müziğin evrensel olan tarafları vardır; herkes alır, kabul eder, ama böyle Tezek kokuyor? veya buna benzer çirkin ifadeleri kınıyorum. Esef verici bir durum. Hiç hak edilecek bir ifade değil. Bu cümlenin on katını kendisine iade ederim, kim demiş olursa olsun. Kimin söylediğini bilmiyorum, ama ancak böyle ne oldum budalası olan insanlara bir örnektir.VAKİT

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:08

İLGİLİ HABERLER