Dünya
  • 27.2.2024 01:50

Husiler Asya'yı Avrupa'ya bağlayan denizaltı iletişim kablolarını kesip attı

Husiler Avrupa'yı Asya'ya bağlayan su altı kablolarını söktü

AAE-1, Seacom, EIG ve TGN sistemlerine ait olduğu düşünülen dört kablonun başarıyla hedeflenmesi, Avrupa ile Asya arasındaki iletişimde ciddi bir kesintiye işaret ediyor.

İsrail haber sitesi Globes'ta yer alan özel bir rapora göre, Suudi Arabistan ile Cibuti arasındaki dört su altı iletişim kablosu , muhtemelen Yemen'in İran destekli Husi isyancılarının saldırıları sonucunda son aylarda hizmet dışı kaldı .

AAE-1, Seacom, EIG ve TGN sistemlerine ait olduğu düşünülen dört kablonun başarıyla hedeflenmesi, Avrupa ile Asya arasındaki iletişimde ciddi bir kesintiye işaret ediyor.

Globes, acil zararın çoğunun Körfez ülkeleri ve Hindistan tarafından karşılanacağını söyledi.

AAE-1 kablosu Doğu Asya'yı Mısır üzerinden Avrupa'ya bağlarken, Çin'i de Pakistan ve Katar gibi ülkeler üzerinden Batı'ya bağlıyor. 

Avrupa Hindistan Ağ Geçidi (EIG) kablo sistemi, güney Avrupa'yı Mısır, Suudi Arabistan, Cibuti, BAE ve Hindistan'a bağlar. 

Seacom kablosu Avrupa, Afrika ve Hindistan'ı birbirine bağlar ve Güney Afrika'ya bağlanır.

Husi saldırıları Batı'nın tepkisine rağmen devam ediyor

Arap ülkesinin uluslararası alanda tanınan hükümeti olmayan ancak ülkenin en kalabalık kesimlerini kontrol eden Yemen'in İran destekli Husi hareketi , İsrail Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı savaş yürütürken Filistinlilerle dayanışma ilan ederek aylardır uluslararası ticarete saldırıyor. 

ABD, İngiltere ve müttefikleri son aylarda saldırılara yanıt olarak Husilere karşı saldırı eylemlerine başladı ancak ticari gemilere yönelik füze, helikopter ve su altı insansız hava aracı saldırıları devam etti.

Güncellenme Tarihi : 27.2.2024 11:32

İLGİLİ HABERLER