Dünya
  • 28.2.2024 20:20

Husiler İngilizlerin gemisini batırdı

Video, Husilerin füze saldırısından sonra Kızıldeniz'de batan İngiliz kargo gemisinin battığı görüntüleri yayınladı..

Yemen'de bir grup tarafından çekilen görüntülerde, İngiliz bandıralı bir kargo gemisinin Kızıldeniz'de battığı görülüyor .

Geminin, sağlık ve çevre açısından risk oluşturabilecek potansiyel olarak patlayıcı gübre ile yüklü olduğuna inanılıyor.

Associated Press tarafından analiz edilen MarineTraffic.com'dan alınan gemi takip verileri, hedeflenen geminin Birleşik Krallık'ta kayıtlı ancak Lübnan tarafından işletilen MV Rubymar olduğunu belirledi.

Görüntüler ilk olarak Husi karşıtı haber kaynağı Al Joumhouria'da gösterildi.

Yemenli Husilerin Pazar günü düzenlediği füze saldırısı, Kızıldeniz ile Aden Körfezi'ni birbirine bağlayan Bab el-Mendeb Boğazı'ndan geçen Belize bayraklı gemiye zarar vererek mürettebatın gemiyi terk etmesine neden oldu.

Kimsenin yaralanmadığına inanılıyor.

Özel güvenlik firması Ambrey, kargo gemisinin Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Khorfakkan'dan ayrıldıktan sonra Bulgaristan'a doğru yola çıktığını bildirdi.

Ambrey, geminin kısmen kargo yüklü olduğunu açıkladı ve geminin potansiyel olarak patlayıcı gübreyle dolu olduğuna dair raporlar dolaşıyordu.

Husiler daha sonra ABD ordusunun Merkez Komutanlığı gibi gemiyi Rubymar olarak tanımladılar.

İngiliz ordusunun Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları merkezinin bildirdiğine göre, Husi saldırısında hedef alınan gemide, "gemiye yakın bir yerde meydana gelen patlama" sonrasında hasar oluştuğu bildirildi.

UKMTO, "Askeri yetkililer mürettebatın gemiyi terk ettiğini bildirdi" dedi. "Gemi demirde ve tüm mürettebat güvende."

Husi Tuğgenerali General Yahya Saree, saldırıyı iddia eden bir açıklama yaparak geminin daha sonra battığını söyledi.

Geminin battığına dair bağımsız bir teyit gelmedi.

Bay Saree, "Gemi büyük hasara uğradı ve tamamen durma noktasına geldi" dedi. “Operasyon sırasında gemi mürettebatının güvenli bir şekilde gemiden çıkmasını sağladık.”

İran destekli Husiler ayrıca bir Amerikan MQ-9 Reaper insansız hava aracını düşürdüklerini iddia etti; ancak bu, bölgedeki ABD güçleri tarafından hemen kabul edilmedi. Ancak Husiler daha önce de ABD insansız hava araçlarını düşürmüştü .

Güncellenme Tarihi : 28.2.2024 20:45

İLGİLİ HABERLER