Gündem
  • 29.9.2021 15:18

İbrahim Kalın'dan "Suriyeli sığınmacı" itirafı: Eleştiriler haklı

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin bayram ziyaretlerinde ülkelerine gidip gelmesiyle ilgili eleştiriler hakkında konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Giden kalsın eleştirisi doğru. Bunlar BM adı altında mülteci değiller" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Haber Global'de sunduğu "Az Önce Konuştum" programında Suriyeli sığınmacılar hakkında önemli açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, program moderatörü Candaş Tolga Işık'ın, "Türkiye'deki Suriyeliler arasında bayram ziyaretlerinde Suriye'ye gidip, geri gelenler de var. Demek ki şimdi orası güvenli, demek ki özgür iradenle tatile gidebiliyorsun, durum aslında o kadar da kötü değil' şeklinde çok haklı eleştiriler var. Bunlara ne diyorsunuz" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

"Giden kalsın eleştirisi doğru"

Kalın soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Bu eleştiri haklı. Biz Suriye'ye dönenlerin orada kalması için elimizden gelenleri yapıyoruz. 2 yıl içerisinde 450 bine yakın Suriyeli, Suriye'ye geri döndü. Bizim güvenlik sağladığımız bölgelere döndüler. Sınıf geçişi meselesi normal zamanlarda da oldu. Akrabalar var aşiretler var. Esed döneminde bile oldu bu. Giden kalsın eleştirisi doğru. Bunlar BM adı altında mülteci değiller. Bu bizim açımızdan başka komplikasyonlar çıkarır. Bunlar Türkiye'de geçici misafir olarak bulunuyorlar."

Güncellenme Tarihi : 29.9.2021 15:20

İLGİLİ HABERLER