Bilim
  • 30.1.2023 11:27

İdeal Bir Oyun Matı Nasıl Olmalı?

Bebek halısı, bebek aktivite matı gibi farklı isimlerle de anılan oyun matları, çocuklar için ideal bir alan yaratıyor olmasıyla ön plana çıkıyor. Bebek sahibi olan aileler için en önemli ihtiyaçlardan biri haline gelen oyun matları, klasik bir halıdan çok daha farklı bir yapıya ve dokuya sahiptir. Yeni bir oyun matı satın almayı düşünenler ise ideal bir oyun matında hangi özelliklerin olması gerektiğini merak ediyor.

Birçok marka tarafından üretilen oyun matı çeşitleri farklı özelliklere sahip olabiliyor. Bu nedenle, tüm markaların ürünlerinin aynı olduğundan söz edemeyiz. Genel olarak ailelerin dikkat etmesi gereken hususlara ise birkaç örnek verebiliriz. Siz de bu detaylara göz atarak daha doğru seçimler yapabilirsiniz.

Kaliteli Malzemelerden Üretilmeli!

Oyun matları, bebekler için uzun süre kullanılan ürünlerdir. Bu nedenle yıpranmalara karşı dayanıklı olmaları istenir. Sağlam bir yapıya sahip olmaları ise kaliteli malzemelerden üretilmeleri durumunda mümkündür. Kalitesiz malzemelerden üretilen oyun halıları kısa zamanda yıpranmaya başlar ve bu da bebekler için sağlıklı olmaz. Fiyattan ziyade kaliteye önem verilmesi, çok daha doğru bir ürün seçimi yapılmasını sağlayacaktır.

İdeal Yumuşaklıkta Olmalı!

Bebeklerin cildi son derece hassastır ve bu nedenle üzerinde zaman geçirecekleri oyun matlarının da ideal yumuşaklıkta olması gerekir. Bebeklerin cildini, dizlerini, dirseklerini tahriş etmeyecek kadar yumuşak ancak üzerinde rahat hareket edebilecekleri, emekleyebilecekleri kadar da sert olmalıdır.

Bu matlar ince bir minder olarak düşünülebilir ve bir minder yumuşaklığını sunabilmelidir. Aşırı düzeyde yumuşak olmaları bebeklerin rahatlıkla üzerinde hareket etmelerini önleyebilir. Sert olmaları ise düşme ya da çarpma durumunda bebeklerin zarar görmesine neden olur. Dolayısıyla oyun matlarının ideal bir yumuşaklık seviyesi sunabilmesi, en önemli kriterlerden biri olarak düşünülmelidir.

Kolay Temizlenebilmeli!

Her ne kadar oyun matlarının çok sık temizlenmesi gerekmese dahi, temizliğinin kolaylıkla yapılabilmesine de dikkat etmeniz gerekir. Sadece nemli bir havlu ile silinerek temizlenebilmeleri, anne babalar için büyük bir kolaylıktır. Kimyasal malzemelerin kullanımına gerek kalmadan temizlenebilmeleri de önem taşır. Bu kriter dikkate alınarak ürün seçimi yapmak isteyenler için en doğru adres ise unigo.com.tr olacaktır. Sadece nemli bir havluyla temizlenebilen, yüksek kaliteye sahip malzemelerden üretilen ve aynı zamanda ideal yumuşaklıkta olan bebek oyun matlarını bu sitede rahatlıkla bulabilirsiniz. Model ve renk seçenekleri de oldukça fazla!

Antialerjik ve Antibakteriyel Olmalı!

Özellikle alerji yatkınlığı olan çocuklar ya da alerjik astım problemi yaşayanlar için bu özellik daha fazla önem taşıyor. Artık oyun matlarının antialerjik ve antibakteriyel olarak da üretilebildiğini unutmayın. Çocukların vücudunda alerjik reaksiyona neden olabilecek malzemeler içermeyen matlar, aileler tarafından da güvenle kullanılabiliyor.

Antibakteriyel özelliği ise oyun matlarının üzerinde bakterilerin hızla yayılıp çoğalmasının önüne geçiyor. Dolayısıyla bu açıdan da çocuklar için güvenli bir oyun ve aktivite alanı sunabiliyor. Yine bu noktada Unigo, hem antialerjik hem de antibakteriyel oyun matı çeşitlerinin kolaylıkla temin edilebildiği platformların başında geliyor.

Sıvı Geçirmeyen Yüzey Dokusu Önemli!

Özel yüzey dokusu sayesinde sıvı geçirmeyen oyun matlarının çok daha kullanışlı olduğunu eklemek gerekir. Üzerine sıvı döküldüğünde sadece silinerek temizlenmesi yeterli oluyor. Aynı zamanda kolay kuruma özelliğine sahip olan pek çok oyun halısının bulunduğunu da belirtmek gerekiyor. Bu ürünler kullanım konforu açısından aileleri daha memnun bırakacaktır. Satın alma aşamasında sıvı geçirmeyen oyun matlarına öncelik verilmesinde fayda var.

Çift Taraflı Olmalı!

Oyun matlarının çift taraflı olması da önem verilmesi gereken özelliklerden biridir. Unigo Comflor Oyun Matları, bu beklentiyi de karşılamayı başarıyor. Ön yüzeylerinin bebeklerin hayal gücünü geliştirmeye yönelik olarak tasarlandığını, sade ve sakin desenlere sahip olduğunu ayrıca belirtelim.

Tasarımların arka yüzeyleri ise eğitici unsurlara yönelik olarak dizayn edilmiş. Sevimli hayvanlar, alfabe, rakamlar gibi farklı çizimler yer alıyor ve bu özellik bebeklerin oyun matlarında daha keyifli bir şekilde zaman geçirmesini de destekliyor. Unigo’nun Comflor ürün serisinin aileler tarafından çok beğenilmesinin nedenlerinden biri de budur.

Bebekler için konforlu ve sağlıklı bir oyun alanı yaratmak, oyun matları ile çok daha kolay oluyor. Ayrıca oyun çitleri ile oyun matının serildiği alanın kapatılması ve bebeklerin bu alanda güvenli bir şekilde zaman geçirmesinin sağlanması da mümkündür. Siz de oyun matı ve oyun çiti çeşitlerini incelemek için hemen unigo.com.tr adresini ziyaret edin!

Güncellenme Tarihi : 30.1.2023 11:28

İLGİLİ HABERLER