Asayiş
  • 25.6.2021 18:02

İdlib'de Esad'ın mevzilerini vurduk

TSK İdlib'deki rejim mevzilerini bombaladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı topçuların İdlib'de Beşar Esed rejimine ait mevzileri ateş altına aldığı bildirildi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı topçuların İdlib'de Beşar Esed rejimine ait mevzileri ateş altına aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre TSK topçuları ve Suriyeli muhalifler, dün Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin son saldırılarına misilleme olarak İdlib ve Halep kırsalında bu güçlerin mevzilerini hedef aldı.

TRT Arapça servisi de TSK'nın rejim mevzilerini hedef aldığı topçu saldırılarını doğrularken, ateş altına alınan bölgelerdeki rejim mevzilerinin imha edildiği bilgisini paylaştı.

İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye temas hattındaki rejim hedefleri de yoğun kara bombardımanı altına alındı.

Süreç

Rusya ve İran tarafından desteklenen Beşar Esed rejimi güçleri son dönemde İdlib kırsalındaki sivil yaşam alanlarına yönelik kara bombardımanını artırmış durumda.

Son olarak geçtiğimiz gün rejim güçlerince düzenlendiği ifade edilen bombardımanda TSK'ya ait bir askeri üssün hedef alındığı, saldırıda yaralanan Türk askerlerinin olduğu belirtilmişti.

TSK tarafından rejim mevzilerine yönelik gerçekleştirilen bombardımanın rejimin saldırılarına misilleme olarak düzenlendiği aktarıldı.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 25.6.2021 18:06

İLGİLİ HABERLER