
Ihlara Vadisi’nde iki sıcak hava balonu düştü!
Aksaray’da Ihlara Vadisi’nden havalanan sıcak hava balonlarından ikisi gözlük kuyu mevkiine düştü. İlk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, 19 yaralı var.
Aksaray’ın turistik bölgelerinden biri olan Ihlara Vadisi’nde bu sabah meydana gelen sıcak hava balonu kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
İki Balon Gözlü Kuyu Mevkiine Düştü
Sabah saatlerinde turistik amaçla havalanan iki sıcak hava balonu, henüz belirlenemeyen bir nedenle kısa süre sonra Gözlü Kuyu mevkiine düştü. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.
Pilot Hüseyin Türk Hayatını Kaybetti
İlk belirlemelere göre kazada sıcak hava balonlarından birinin pilotu Hüseyin Türk yaşamını yitirdi. Yaralanan 19 kişi ise ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Yaralılardan 2’sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Soruşturma Başlatıldı
Kazanın nedeni henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili olarak jandarma ve sivil havacılık ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Yetkililer, hava koşulları ve teknik arızaların kazada etkili olup olmadığını araştırıyor.
Turizm Sezonunda Üzücü Olay
Ihlara Vadisi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan önemli bir turizm noktası. Özellikle sıcak hava balonu turlarıyla bilinen bölgede yaşanan bu kaza, sezon başında büyük üzüntü yarattı.
DETAYLAR GELİYOR...
Güncellenme Tarihi : 15.6.2025 09:59