İHRACATA ORTA ANADOLU DAMGASI
ANKARA - Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri genel ihracat rakamlarının üzerinde bir performans göstererek, yüzde 71 oranında artışla Kasım ayında 625 milyon dolara ulaştı.Birlik Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, birliklerin Ocak-Kasım dönemi ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 artışla 5,1 milyar dolara yükseldi.
Kasım ayında en fazla ihracat artışı yüzde 140 ile Orta Anadolu Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nde ve yüzde 121 ile de Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği'nde yaşandı.
Ocak-Kasım döneminde ise birliklerin ihracat artışları Ankara Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nde yüzde 35, Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği'nde yüzde 31, Orta Anadolu Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nde yüzde 28, Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nde yüzde 9 olurken, Orta Anadolu Çimento ve Toprak Ürünleri İhracatçı Birliği'nde ihracat yüzde 1 düşüş gösterdi.
OAİB Genel Sekreterliği'nin 2006 yılı Ocak-Kasım dönemi ihracat kaydından en fazla payı yüzde 52 ile Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği yüzde 30 ile de Orta Anadolu Çimento ve Toprak Ürünleri İhracatçı Birliği aldı.
2006 yılı Ocak-Kasım döneminde OAİB Genel Sekreterliği'nin ülkelere göre ihracat kaydında ilk sırayı 474 milyon dolar ile Almanya alıyor. Almanya'yı 340 milyon dolar ile İngiltere, 320 milyon dolar ile ABD, 295 milyon dolar ile İtalya ve 219 milyon dolar ile Irak izledi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:43