Gündem
  • 6.2.2023 23:18

İki yüz bin karavancıya seferberlik çağrısı

Karavancılar deprem bölgesine

Türkiye bu sabah Güneydoğu’dan gelen acı haberlere uyandı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok şehirde çok sayıda bina yıkıldı, vatandaşlar enkaz altında kaldı. Yeni Şafak olarak Türkiye’deki 220 bini aşkın karavan sahibine çağrıda bulunuyoruz. Yola çıkın ve evleri yıkılan vatandaşları karavanlarınıza alın.

Yeni Şafak karavan sahiplerine çağrıda bulunuyor

10 ilden hissedilen ve merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da da hissedildi. Şehir merkezleri başta olmak üzere ilçelerde ve köylerde büyük hasar meydana geldi.

 

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, afette bin 121 can kaybının, 7 bin 634 yaralının olduğunu açıkladı.

Karavancılar yola çıkmalı

Verilere göre Türkiye’de 2021 yılı itibarıyla ruhsatlı/plakalı 220 bini aşkın karavan olduğu biliniyor. Seyahat tercihlerini karavanları ile gerçekleştiren tatilciler, Türkiye’nin kenetlediği bu zor günlerde, Güneydoğu bölgesine yola çıkmalı, dayanışmaya omuz vermeli.Evleri yıkılan ve dışarıda kalan vatandaşlar için karavancılar, havanın ortalama 0’a yakın olduğu bu şehirlerde zor durumda olan depremzedelere kapılarını açmalılar.

Güncellenme Tarihi : 6.2.2023 21:20

İLGİLİ HABERLER