Gündem
  • 4.4.2021 23:38

İlahiyatçı Talha Hakan Alp, deist olduğunu açıkladı.

Deist tartışması Twitter’da sürdü..

İslam dini üzerine 15 ayrı kitap çalışması bulunan Talha Hakan Alp’in “deist” olduğunu açıklaması sonrası, Twitter’da tartışma başladı.

İlahiyatçı Talha Hakan Alp, deist olduğunu açıkladı.

İsmailağa Cemaati’nde yetişen Talha Hakan Alp, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Tanrı’ya inanıyorum ama onu tanımlayabilecek, hakkında O şöyledir, böyledir diyecek hiçbir kesin inanç ve fikrim yok. Sebep ve detaylarına giremeyeceğim. Sorgulama ve arayıştayım” ifadelerini kullandı.

İslam dini üzerine 15 ayrı kitap çalışması bulunan Talha Hakan Alp’in “deist” olduğunu açıklaması sonrası, Twitter’da tartışma başladı.

İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi'nin (İFAM) kurucu başkanı olan ve kadınlara yönelik açıklamalarına gelen tepkiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alınan İhsan Şenocak, Talha Hakan Alp’e tepki gösterdi. İhsan Şenocak, “Allah'ın varlığına delalet eden milyonlarca hakikati görüp de idrak edemeyen insanlık için perdeyi kaldıran Efendimize(sav) dair inkar/şüphe cümleleri kurmak, bunları umuma açık mecrada paylaşmak, inkarın propagandasını yapmak ve muhatapları inkara çağırmaktır. İman, inkarı, inkardır” ifadelerini kullandı.

İhsan Şenocak’ın mesajına gelen eleştiriler dikkat çekti. Bir sosyal medya kullanıcısı “Haklı olsanız dahi, üslubunuz yüzünden haksızsınız hocam” derken bir başka sosyal medya kullanıcısı ise “İnancı tekeline almak hoyratlığı bu. İnkarı geçtim, insanların şüphelerini paylaşmasını bile tehdit görüp karşı tehdide kapı açıyor, hedef gösteriyorsunuz peygamberi inkar diye lokalize ederek” mesajını yayımladı.

2013'E KADAR YENİ ŞAFAK GAZETESİ'NDE YAZIYORDU

İlahiyatçı Talha Hakan Alp''ın 2013 yılına kadar Yeni Şafak Gazetesi'nde yazdığı bu tarihten itibaren gazeteden ayrıldığı ve yazı yazmadığı belirlendi.

Güncellenme Tarihi : 6.4.2021 11:21

İLGİLİ HABERLER