Gündem
  • 16.2.2013 15:44

İlk olarak Baykal ve MHP'lilerin kasetleri araştırılacak

AK Parti Tokat Milletvekili ve TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, komisyon üyelerinden ilk olarak, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Başkanlık divan üyeleri ile ilgili seçim öncesi kaset olaylarının nasıl ve kimler tarafından yapıldığı konusunda çalışmaların yapılması yönünde teklif geldiğini söyledi.

Aslan, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlarken Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonun çalışmalarıyla ilgili bilgilen verdi. Zeyid Aslan, ilk toplantıda öncelikle dinleme ve izleme ile ilgili teknik konularla ilgili  komisyon üyelerinin bilgi sahibi olması amacıyla ilgili kurumlardan brifing alma noktasında kanaat oluştuğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bu kanaat dahilinde önümüzdeki hafta çarşamba ve perşembe günü komisyonun yapacağı toplantıda Adalet Bakanlığı'ndan başlamak üzere Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nı, Jandarma Genel Komutanlığı'nı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nı çarşamba günkü toplantıda teknik anlamda bu konuların nasıl yapıldığı ile ilgili bir bilgilendirme için davet ettik. Perşembe günü için de yine TÜBİTAK'tan üniversitelerden ilgili mühendislik birimi hocalardan brifing alacağız. Önümüzdeki hafta çalışmalarımızda ve toplantılarımız ağırlıklı olarak konu ile ilgili komisyon üyesi arkadaşlarımızın teknik bilgilenmesi ile ilgili olacak. Bir sonraki haftadan itibaren de özellikle bu konuda mağdur olanlar varsa onların şikayetleri üzerine esasa ilişkin çalışmalara başlayacağız. Ama önce teknik bir bilgilenme ile önümüzdeki hafta başlayacağız."

"KASET OLAYLARI İNCELENECEK"

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, komisyon üyelerinin öncelikle bir yol haritası belirleyeceğini, bu konuda 3 ana başlık altında çalışma yapacaklarını ifade ederken, bunlardan birincisinin, yargı kararı ile ilgili yapılan ancak yetki ve sınırların aşıldığı dinleme ve izlemeler olduğunu bildirdi, şöyle dedi:

"Bununla ilgili şu anda komisyona önümüzdeki haftadan itibaren yasal dinleme sınırlarının dışına çıkmak suretiyle kendilerinin dinlendiğine ilişkin gelecek şikayetler olacak. Bu süreç henüz başlamadığı için bunlar kimler olabilir bununla ilgili şu anda bir şey söylemek mümkün değil. İkinci olarak, herhangi bir yetkiye dayanmadan yasa dışı dinleme ve izlemelerle ilgili komisyona ulaşacak şikayetler olacak. Henüz tabi bu şikayetler komisyona ulaşmadığı için bunlar kimler olabilir bu konuda fikir yürütmek mümkün değil. Ama daha önceki komisyonda görüş beyan eden arkadaşlarımız belli oldu. İşte CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'la ilgili kasetin mutlaka nasıl ve kimler tarafından yapıldığı ya da MHP Başkanlık divanının üyeleriyle ilgili seçim öncesi ortaya çıkan kasetlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı, Sayın Başbakanımızın odasına ne amaçla böçcek konulduğu gibi. Tabi komisyonun üyelerinden en azından bunlardan başlamalıyız şeklinde bir düşünce var. Ama henüz bunlar karara bağlanmış değil. Bu süreç içerisinde gelecek şikayetler komisyona ulaşacak bilgiler dahilinde somut olarak bu dinleme ve izlemelerden mağdur olmuş kişilerin bu şikayetleri üzerine araştırma yapılacak."

Şu ana kadar henüz bir şikayet gelmediğini bildiren Aslan, yapılan çalışmalar sonrası en azından dinleme ve görüntü kaydetmelerin yayılmasının engelleneceği hususunda önemli bir adımın atılacağını kaydetti. Toplantı daha sonra belediye başkanlarının konuşması ile devam etti.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:29

İLGİLİ HABERLER