Dünya
  • 31.1.2007 00:00

İMAM HÜSEYİN İÇİN ATİNA'DA SOKAK ORTASINDA KIRBAÇ AYİNİ!..

ATİNA - Yunanistan'da yaşayan Pakistanlı Şiiler, İmam Hüseyin'i anma törenlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'da kendilerini sokak ortasında kırbaçladı.


İmam Hüseyin'in ve müritlerinin M.S. 680 yılında Yazeed'in askerleri tarafından Kerbela'da öldürülmesinin yasını tutan Şiiler, her yıl olduğu gibi bu yılda yaslarını, kendilerini zincir ve kesici metallerle kırbaçlayarak yerine getirdi. Yunanistan Pakistanlı Şiiler Derneği tarafından düzenlenen törene çok sayıda Şii katıldı. Erken saatlerde hoca tarafından verilen vaazı dinlemek için dernek etrafına toplanan Şiiler, camii içine sığmayınca cami dışında sokak ortasında yere serdikleri halılar üzerinde toplandı. Hocanın uzun süren vaazından sonra Şiiler tarafından İmam Hüseyin'in anısına hazırlanan tabutun ve sancağın dışarıya çıkartılıp, cemaat tarafından selamlanmasından sonra dinsel törenlere başlandı.

İmam Hüseyin ve müridinin Kerbela'da acısını bir nebzede olsa paylaşmak amacıyla Şiiler, sokak ortasında ilahiler eşliğinde kendilerine vurmaya başladı. Bir süre sonra dernek tarafından dağıtılan zincirler ve kesici aletlerle Şiiler, vücutları kanayana kadar kendilerini kırbaçladı.
Törenden sonra dernek yetkilileri, hazırlanan geleneksel tatlıları cemaate dağıttı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER