İMAM VE PAPAZ BİR ARADA
İngiliz kadının cenaze törenini imam ve papaz birlikte gerçekleştirdi
Türkiye'ye 5 yıl önce yerleşen ve cumartesi akşamı Fethiye'de hayatını kaybeden İngiliz Clarissa Wei Ying Ager'in cenaze törenini imam ve papaz birlikte gerçekleştirdi.
Zihinsel Özürlü Çocuklara öğretmenlik yapan Ager, 10 yıl önce tatil için geldiği Fethiye'ye, 2003 yılında ev alarak yerleşti. Kısa adı FİG olan Fethiye Uluslararası Grubu'nun kurucularından olan Ager, 2 yıldır yakalandığı kolon kanseri hastalığı ile mücadele ediyordu. Son bir haftadır solunum yetmezliği çektiği öğrenilen Ager, cumartesi günü hayatını kaybetti. İngiliz Clarissa Wei Ying Ager, vasiyeti üzerine Fethiye'de toprağa verildi. Çatalarık Şehir Mezarlığı'ndaki cenaze merasiminde Ager'in ailesi, İngiliz sevenleri ve Türk komşuları hazır bulundu. İngiliz Ager'in cenazesine imam ve papaz birlikte katıldı.
Törende ilk önce Ager'in yakınları tarafından, onunla ilgili anıların yer aldığı konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından Papaz David Groom tarafından Hıristiyan geleneklerine göre dua yapıldı. Törenin sonunda ise Fethiye Belediyesi Mezarlıklar İmamı Ramazan Boztaş, Arapça ve Türkçe dualar okudu. Boztaş'ın duasına papaz başta olmak üzere cenazeye katılanlar avuçlarını açarak eşlik etti. İmam Boztaş'ın duasının ardından İngiliz Clarissa Wei Ying Ager'in tabutu toprağa indirildi. Ager'in tabutuna sevdiği eşyalarının konulduğu da bildirildi.
CİHAN