Gündem
  • 23.1.2023 21:03

İmamoğlu Anadolu turundan sonra Atina ziyareti yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, sık sık İstanbul dışındaki temaslarıyla gündeme geliyor.

İmamoğlu, mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesi Anadolu turuna çıktı.

Anadolu turundan sonra Atina ziyareti

Umreden dönen İmamoğlu'nun Anadolu programı kapsamında 15'ten fazla şehre gideceği belirtiliyor.

İBB Başkanı, son olarak Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti. Burada 44 Balkan şehrinin belediye başkanları, pazartesi ve salı günleri B40 Balkan Şehirleri Ağı Zirvesi'nin ikinci toplantısına katılacak.

Yunanistan'da belediye başkanları zirvesi

Yunan basınından Kathimerini, pazartesi günkü oturumda İmamoğlu'nun başkanlık yılı hakkında bir rapor sunacağını ve başkanlığı Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis'e devredeceğini yazdı.

Bakoyannis'in, pazar akşamı belediye başkanı arkadaşlarına Akropolis Müzesi'ni özel olarak gezdirdiği ve ardından akşam yemeği verdiği kaydedildi.

Yunan gazetesi: Cumhurbaşkanlığı için muhtemel bir aday

Aynı gazete, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı seçimindeki muhtemel aday arasında yer aldığını yazdı:

Sosyal demokrat İmamoğlu, Türkiye cumhurbaşkanlığı için muhtemel bir aday. Muhalif siyasetçiler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısındaki en güçlü adaylardan biri.

Zirve öncesi Bakoyannis ile görüştü

Öte yandan iefimerida gazetesi, Ekrem İmamoğlu ve Kostas Bakoyannis'in Atina'daki zirve öncesinde buluşarak sohbet ettiğini yazdı:

Bakoyiannis ve İmamoğlu, Atina'nın merkezinde kahve içerken görüntülendi. İki belediye başkanı arasındaki ilişkiler mükemmel. Bakoyiannis, İmamoğlu'na desteğini ifade etti.

B40 Balkan Şehirleri Ağı Zirvesi

Bu arada B40 Balkan Şehirleri Ağı Zirvesi'nde çevre dostu inşaat teknolojilerinin ele alınacağı, belediye başkanlarının ikili görüşmeler yapacağı aktarıldı.

İklim, demokrasi, göç, akıllı şehirler ve dijital dönüşüm gibi konuların gündemde olacağı ifade edildi.

İmamoğlu: Atina ve İstanbul'un kardeş olduğu kadar...

Ekrem İmamoğlu, zirvede yaptığı konuşmada, medeniyetler çatışması yerine, medeniyetlerin iş birliğini tercih ettiğini dile getirdi:

Benim için coğrafi olarak dünyanın tam merkezinde bulunan İstanbul ne kadar buluşmaların şehriyse Balkanlar da iş birliğinin merkezidir, öyle olmalıdır. Sadece Avrupa Birliği (AB) ile değil, tüm dünyayla bütünleşmiş, tüm dünyayla birlikte nefes alabilecek bir bölge görüyorum. Birlikten kuvvet doğar. Atina ve İstanbul'un kardeş olduğu kadar, Taksim ve Sintagma Meydanı, o meydanları dolduran insanlar da kardeştir.

İsveç'teki provokasyon: Özgürlükle ilgisi yok

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına da değinen İmamoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bu tür provokasyon amaçlı girişimleri hep birlikte ve şiddetle kınamalıyız çünkü bu tür popülist ve aşırı yaklaşımların özgürlük ve demokrasi ile bir ilgisi yoktur. Tam tersine, bu tür girişimler insanlar arasında düşmanlık tohumları ekebilecek, barış ve huzuru bozabilecek nefret suçlarıdır.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2023 21:13

İLGİLİ HABERLER