Gündem
  • 22.11.2022 10:32

İmamoğlu Canan Kaftancıoğlu'na resti çekti.. Ya benimle olursun ya da

İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasında 'adaylık' gerilimi! "Ya benimle ol ya da..."

6'lı masa içerisinde 2023 seçimlerine yönelik adaylık tartışması devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında Kemal Kılıçdaroğlu gerilimi yaşandığı iddia edildi.

CHP'de İmamoğlu krizi! Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu... - Siyaset Haberleri

2023 seçimlerine 7 aylık bir zaman dilimi kaldı. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Ancak Millet İttifakı'nın adayı henüz açıklanmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyali vermesi ve bu konuda 6'lı masada nabız yoklaması tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Son olarak İYİ Parti cephesinden yapılan açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili çekinceler dile getirilirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçiyor.

İki belediye başkanından adaylık konusunda net bir açıklama gelmezken, CHP kulislerinden bomba bir iddia gündeme geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında bu konuda bir gerginlik yaşandığı öne sürüldü.

CHP kulislerinden alınan bilgilere göre İstanbul'da bir otelde bir araya gelen Kaftancıoğlu ile İmamoğlu arasında cumhurbaşkanlığı adaylığı gerilimi yaşandı.

Aday olmak için nabız yokladığı öne sürülen Ekrem İmamoğlu'nun Canan Kaftancıoğlu'na bu isteğini yönelttiği ve Kaftancıoğlu'ndan kendisi için destek istediği iddia edildi.

Ekrem İmamoğlu'nun Kaftancıoğlu'na Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı kendi adaylığını desteklemesini istediği ve 'tarafını seç ya benimle ya da Kemal Bey'le ol' dediği iddia edilirken, Kaftancıoğlu'nun ise bu talep karşısında İmamoğlu'na yönelik sert bir cevap verdiği "Haddini bil, ben il başkanıyım benimle bu şekilde konuşma" tepkisinde bulunduğu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından yana tavır koyduğu iddia edildi.

İkili arasında geçen bu gergin görüşmeden sonra Kaftancıoğlu'nun toplantıyı terk ettiği belirtilirken, Kaftancıoğlu'nun bu toplantıdan hemen sonra CHP İstanbul İl Yönetimi'nde başkan vekili olan İmamoğlu'nun kuzeni Ufuk İnan'ı görevden aldığı iddia edildi.

Güncellenme Tarihi : 22.11.2022 10:40

İLGİLİ HABERLER