Gündem
  • 7.6.2023 19:37

İmamoğlu savaşı başlattı!.. Kulağını tıkama gafil

Ekrem İmamoğlu gemileri yaktı! Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu kez açıktan hedef aldı! Çok ağır sözler...
Son dakika haberi: Seçim hezimeti sonrası CHP'de kılıçlar çekildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık makamını bırakmayacağını açıklaması sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu koltuğu almak için kolları sıvadı. Kılıçdaroğlu'nun MYK ve teşkilat hamlesi sonrası çok sert ifadeler kullanan İmamoğlu, "Değişimi toplum istiyor, kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Görev almaktan çekinmem." dedi. İmamoğlu'nun, 'Gaflet' göndermesi de dikkat çekti.


Seçim yenilgisi sonrası Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan koltuğu devralmak için kolları sıvadı. Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun niyetini açık etmesi ile koltuğu korumak için MYK ve teşkilat hamlesi yaptı. İmamoğlu bu hamleler sonrası değişimin MYK eli ile olamayacağını anladı ve savaşı açıktan sürdürme kararı aldı. Bugün bir açıklama yapan İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri dikkat çekti. İmamoğlu, "Değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder haldeyim. Değişim sadece kurul ile olmaz. Mesele bir kurul meselesi değildir. Değişimi toplum istiyor, kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Görev almaktan çekinmem." dedi.


CHP'DE KOLTUK SAVAŞI KIZIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini kaybetti. Herkes, "Kılıçdaroğlu bu kez istifa edecek mi?" sorusuna odaklanmıştı ki Kılıçdaroğlu'ndan, "Mücadeleye devam edeceğim" açıklaması geldi.

Ekrem İmamoğlu gemileri yaktı! Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu kez açıktan hedef aldı! Çok ağır sözler...
Seçimde Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak gösterilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yenilginin ardından gemileri yaktı. İmamoğlu, seçimin ertesi sabahı, "Değişmeyen tek şey değişimdir." diyerek ilk mesajı verdi. Kılıçdaroğlu'nun koltukta kalacağının sinyallerini vermesi üzerine İmamoğlu bu kez Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep etti.


İkili bir kahvaltıda buluştu. İmamoğlu, Genel Başkan dahil tüm yönetimin tepeden tırnağa değişmesi gerektiğini belirterek, "Kurultay yerel seçimden önce hemen yapılmalı" dedi. Kılıçdaroğlu ise, 'Oğlum' dediği İmamoğlu'na 'Hayır' yanıtı vererek Kurultayın seçimden sonra olması gerektiğini savundu.


KAHVALTI SONRASI MYK VE TEŞKİLAT HAMLESİ

Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu'nda İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu'na yakın isimlere yer vermeyi planlıyordu. CHP kaynaklarından gelen açıklamalara göre; İmamoğlu'nun 'Ben Genel Başkan olayım' çıkışı sonrası Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na yakın isimlerin hepsinin üstünü çizdi. Canan Kaftancıoğlu'na yakın Zeynel Emre ise MYK'da yer aldı.


İMAMOĞLU, MYK VE TEŞKİLAT HAMLESİ SONRASI SERT KONUŞTU

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun yenilginin sorumluluğunu almaması ve MYK'da kendisine yakın isimlerin üstünü çizmesi sonrası çileden çıktı. Daha önce kaçamak açıklamalar ile Kılıçdaroğlu'na mesajlar gönderen İmamoğlu, bu kez toplumun önünde açıktan Genel Başkanı'na savaş açtı. Sert ifadeler kullanan İmamoğlu şunları söyledi:


"AYNI ŞEYLERİ YAPIP YOL YÜRÜME GAFLETİNE KAPILAMAYIZ"

Bir özeleştiri, bir muhasebe gerekiyor. Bunun yapılması gereken hassas alanlar vardır. 9 yılda 3 kez cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Bu seçimden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız. CHP, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi partisidir, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran siyasi partidir, çok partili döneme geçiş yapan siyasi partidir. Dolayısıyla CHP irtifa kaybedebilecek bir parti asla olamaz. En üst seviyede bu sürecin irdelenmesi şart.


"KARARLIYIM"

Genel merkezinden, en ücradaki örgütüne kadar muhasebe şart. Siyasete girdiğimden beri toplumun beklentisini önde tutan bir süreç yaşadım. Bunu yaşamaya devam edeceğim. Her zaman milletimiz, ülkemiz, devletimiz her şeyin önünde durmuştur benim anlayışıma göre. Siyasi partilerin asla bir amaç olmadığı, bir hizmet aracı olduğunu defalarca dile getirmiştim. Ben bu felsefeyi temsil etme konusunda kararlıyım.w


"KULAK TIKAYARAK YOL YÜRÜMEK OLMAZ"

Değişim meselesi önemli. Çok önemli bir kavram. Geçen hafta yaptığım açıklamada çok net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim ben. Topyekûn bir değişim, bir anlayış değişimi, köklü, detaylı bir değişim içeren kavramlar ifade etmiştim. Ben aynı yerde devam ediyorum. O değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım. Yoksa değişimin bir kurul, heyet değişimi ile olmayacağını hepimiz biliriz. Değişim ihtiyacını ben tariflemiyorum, toplum istiyor. Kulak tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamamız şart.


KILIÇDAROĞLU'NA DEMOKRASİ GÖNDERMESİ

Ben o gün ne ifade ettiysem aynı yerde aynı duruşla yoluma devam ediyorum. Demokrasi de zaten onun için var. En ciddi anlamda değişimi tarifler, o yüzden demokrasi çok güzeldir. Hayatımızda olması gereken en önemli kavramın demokrasi olduğunu her zaman söyledim. Mesele bir makam ya da kurul meselesi değil.
 

İmamoğlu, açıklamalarının ardından soruları da yanıtladı. İBB Başkanı, Kılıçdaroğlu ile kahvaltıda konuştuklarını da açıkladı.

İmamoğlu, "Bu duygu ve düşüncelerimi geniş kapsamlı kendisiyle paylaştım. İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem. Demokrasinin bir neferi olarak her kavrama dönük mücadeleyi en üst seviyede vereceğim. Konuştuğumuz şeyler bunlar, süreci takip ediyorum." dedi.

Güncellenme Tarihi : 7.6.2023 19:48

İLGİLİ HABERLER