Gündem
  • 28.5.2023 21:54

İmamoğlu ve Yavaş 2. turda sessizliğe büründü

Tarihi seçimlerin birinci turunda Yedili Masa’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun sözcüleri gibi davranarak seçim sonuçlarına ve CHP Genel Merkezi’nde yaşanan veri krizine dair üç kez kameralar karşısına geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, ikinci tur sonuçlarına göre an itibarıyla bir açıklama gelmedi. Başkanların nerede olduğu ve neden seslerinin çıkmadığı merak konusu oldu.

Türkiye 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitmişti. İlk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 49,5, Yedili Masa’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 44,9’da kalmıştı. YSK Başkanı Ahmet Yener, hiçbir cumhurbaşkanı adayının yüzde 50’yi geçememesi üzerine cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kaldığını açıklamıştı.

Kazandık demişlerdi

14 Mayıs’ta sandıkların açılmaya başlandığı ilk dakikalardan itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan önde olmasına rağmen Yedili Masa, kazandıklarına dair birçok açıklama yapmıştı.

O açıklamalardan en hatırda kalanı, CHP Genel Merkezi’nde yaşanan veri krizine dair üç kez kameralar karşısına geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. 14 Mayıs gecesi, sandık sonuçları açıklanmadan adayları Kılıçdaroğlu’nun kazandığını her fırsatta dile getiren ikilinin 2. turda sesinin çıkmaması dikkatlerden kaçmadı. Sessizliğe bürünen İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunu neden sessiz geçirdiği merak konusu oldu.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2023 19:56

İLGİLİ HABERLER