Gündem
  • 23.10.2022 00:59

İmamoğlu'nun İYİ Parti'ye geçmesi an meselesi!

'İmamoğlu'nun İYİ Parti'ye geçmesi an meselesi! Akşener Kılıçdaroğlu'nu sildi'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında siyaset kulislerini hareketlendirecek bomba bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre İmamoğlu aday olabilme adına İYİ Parti'ye, Tanrıkulu ise eş başkanlık için HDP'ye geçecek.

Seçimlerde 6'lı masanın adayının kim olacağı hala belli değilken Kemal Kılıçdaroğlu'na sıcak bakmayan Meral Akşener'in partisinde İmamoğlu sesleri yükseliyor. Sosyolog Adem Palabıyık, siyaset sosyolojisi açısından gündemle ilgili analizde bulunarak, özellikle son günlerde bazı isimlerin birlikte verdiği karelere ve kullandığı ifadelere dikkat çekti.

"İMAMOĞLU'NUN İYİ PARTİ'YE GEÇMESİ AN MESELESİ"

Parti başkanlarının verdiği fotoğraf karelerine bakıldığında, başkanların siyasal tercihlerin değişebileceğini gördüklerini belirten Palabıyık kısaca şu yorumlarda bulundu:

*Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti'ye geçmesi an meselesi.

*Akşener'e göre Kılıçdaroğlu zayıf bir profil

*Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti sonrası Akşener karar aldı ve Kılıçdaroğlu'nu pasifleştirecek.

*İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan ziyade Akşener'e bağlı olduğunu ilan edecek vaziyete geldi.

*Bunlara karşılık olarak CHP, HDP'yi yanında tutmak adına Sezgin Tanrıkulu'nun HDP'ye gönderilmesi mümkün.

"ERDOĞAN, ÖN PLANA ÇIKAN KARİZMATİK LİDERDİR"

Güncel liderlik tartışmaları yönünde yapılan açıklamaları da değerlendiren Palabıyık, "Erdoğan, özellikle icraatları ile ön plana çıkan karizmatik liderdir. Rakip olabilecek isimlerin öncelikle siyasi açıdan kendilerini ispatlamaları gerekir. Şu an muhalefette böyle bir isim mevcut değildir.

"ABD, PKK'YA YAKIN VE AYASOFYA'YI YENİDEN KİLİSEYE ÇEVİRECEK BİR İSMİ ADAY OLARAK İSTİYOR"

ABD'nin en başından itibaren AK Parti'ye karşı olan tavrının net olduğunu belirten Palabıyık sözlerini şöyle tamamladı:

"ABD, muhtemeldir ki yeniden PKK kartını oynayacak, PKK'ya yakın ve hükmedebileceği bir ismi aday olarak görmek isteyecektir. ABD'nin bu tutumunun ittifak içinde nasıl karşılık bulacağı belli değil ama kendisine biat etmeyen hiçbir isim ABD'yi ilgilendirmeyecektir. PKK güdümlü bir ismin veya PKK'ya sıcak bakan bir ismin, ABD için tercih edileceği aşikârdır. Böylelikle Suriye politikası çökmeyecek, Azerbaycan üzerindeki baskıyı artırabilecek ve Rusya'yı Suriye'de pasif hale getirmenin hesaplarını hayata geçirebilecektir. Ayrıca, Yunanistan üzerinde de Türkiye'nin alanını daraltma girişimlerinde bulunarak bazı kabulleri dayatabilecektir. Bunun ilk adımı ise Ayasofya Camisi'nin kiliseye çevrilmesi olacaktır. ABD, böylelikle 'Millet İttifakı'nı istediği gibi organize edebilir. Bu ihtimallerin hepsi siyaset sosyolojisi açısından öngörülmektedir."

Güncellenme Tarihi : 23.10.2022 01:05

İLGİLİ HABERLER