Ekonomi
  • 29.10.2005 00:07

''İMAR BANKASI'NDA SON BİR AYDA MEVDUATA DÖNEN BONOLAR ÖDENECEK''

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, İmar Bankası'nda son bir ayda mevduata dönen bonoların ödeneceğini, bunun tarihinin yakın olduğunu bildirdi.
     Ertürk, Motorola ile borç konusunda yapılan anlaşma nedeniyle şirket tarafından dünyanın birçok yerinde açılan davaların bugün itibariyle sona erdirildiğini bildirdi.
     Ahmet Ertürk, CNN Türk'e yaptığı açıklamada, ''Bu arada bir temlik müessesi araya kondu. Yani bir alacak temliki yapıldı. Motorola alacaklarını Bayındırbank'a temlik etti ve bu da önemli bir fonksiyon üstlenecektir. Böylece Bayındırbank Motorola'nın yerine geçmiş olacak'' diye konuştu.
     Motorola'ya 500 milyon dolar ödeneceğini bildiren Ertürk, ''Telsim'in satış değeri 2.5 milyar doları aşarsa yüzde 20 ayrıca ödeme yapılacak. Satış değerinin yüzde 20'si... 500'ü mahsup edilecek. Yani 3 milyar dolara satılırsa yüzde 20'si 600 milyon dolar. 500'ü ödendiği için 100 milyon dolar daha ilave ödeme yapılacak'' dedi.
     Ertürk, Uzanlar'a ait İsviçre'de 180 milyon dolar civarında bir nakit para olduğunu belirterek, ''180 milyon dolar civarındaki bir banka hesabına kesin bir şekilde tedbir konulmuş durumda. Bu tedbirin nasıl sonuçlanacağı konusunda İsviçre makamlarıyla bizler ve buradaki adli merciler arasındaki görüşmeler devam ediyor'' diye konuştu.
     Ertürk, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in oturduğu Güniz Sokak'taki evinin bir bölüm hissesine Fon tarafından konulan hacizle ilgili olarak, ''Biz özellikle burayı isteyerek, tarif ederek, bu koordinatları vererek oraya haciz koymuş değiliz ama sonuç değişmiyor'' dedi.
     Ertürk, ''Biz bugünkü hukuki şartlarda Göltaş hisselerinin hakim ortağa ait olanlarını takip etmekle yetineceğiz. Dolayısıyla küçük ortakların hisselerine ve şirketin varlıklarına herhangi bir müdahalemiz söz konusu değil'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER