Gündem
  • 29.3.2013 22:53

IMF borç verir istediğini yaptırırdı!..

Mersin'in Mut İlçesi'nde düzenlenen bazı kamu hizmetlerinin toplu temel atma ve açılış törenine katılan Bakan Zafer Çağlayan, yaptıkları hizmetlerin karşılığını bulduğunu kaydetti.  Çağlayan, 14 Mayıs tarihi itibariyle IMF'ye kalan 400 milyon dolarlık borcun da ödeneceğini belirterek, "IMF'den borç alan değil, borç veren bir ülke haline geliyoruz. Borç alan emir alır. Tarihte IMF borç verir, karşılığında istediğini yaptırırdı. Şimdi size soruyorum hangi ülkenin baskısı var Allah'a çok şükür. Türkiye artık kendi gündemini, kendi günlük meselelerini belirler hale gelmiştir" dedi.  Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını kaydeden Çağlayan şöyle devam etti:

ŞUBAT AYI İHRACATI 12.5 MİLYAR DOLAR

"Yolda helikopterle gelirken rakamları aldım. Şubat ayı ihracat rakamı tam tamına 12.5 milyar dolar. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bugüne kadar yapılan en yüksek Şubat ayı ihracatını bu sene gerçekleştirdik. Türkiye, her geçen gün ekonomisi gelişen, her geçen gün önemi daha da belirleşen bir ülke haline geliyor. Bundan 3 yıl önce Mavi Marmara gemisiyle sırf insanlığa hizmet etmek ve Müslüman kardeşlerimize destek olmak amacıyla yola çıkan 9 Türk vatandaşı İsrail tarafından katledilmişti. O günleri hatırlayın. Başbakanımız o gün 'Dik duracağız. İsrail bizden özür dileyecek ve bize tazminat ödeyecek' demişti. Bundan dolayı da biz, İsrail bunları yapana kadar İsrail ile ilişkilerimizi kesmiştik. Aradan 3 sene geçti ve İsrail dize gelip bizden özür diledi."

Çağlayan, Türkiye'nin 10 yılda tanınmayacak kadar değişim ve gelişim kaydettiğini, Türkiye'nin dünya siyasetindeki yerinin ekonomiyle beraber daha iyi yerlere geldiğini vurguladı.  Çağlayan, toplu temel atma töreninin ardından sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir değerlendirme toplantısı yaptı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:45

İLGİLİ HABERLER