ANKARA - Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk, Türk yetkililerden, 4. gözden geçirmenin şartlarını karşılamaları ve 2003 yılı ve ötesi için politika çerçevesini tamamlamalarını beklediklerini bildirdi.
Brekk, sonuçta Ocak ayında yeniden Türkiye'ye gelecek IMF heyetinin, dördüncü gözden geçirmeyi başarıyla tamamlayacağını umduklarını vurguladı.
Brekk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 2002 yılı ekonomik büyümesinin daha önce tahmin edilenden daha yüksek, enflasyon oranının ise daha düşük düzeyde olacağına işaret ederek, ''İlk dokuz aydaki çok güçlü sonuçlara dayanarak, yetkililer bu yıl için yüzde 6.5'lik gayrisafi milli hasıla (GSMH) artışı öngörüyor. Bu rakam yüzde 3'lük orijinal program tahmininin epey üzerinde'' dedi.
Bu arada kararlı yaklaşımla, hükümetin 2003 yılı için yüzde 5 büyüme ve yüzde 20 enflasyon hedeflerine rahatlıkla erişilebileceğini belirten Brekk, Hükümetin güçlü bir faiz dışı fazlayı sürdürme yolundaki taahhüdünün, borçları azaltma ve sürdürülebilir yüksek büyümeyi desteklemeye verdiği önemi gösterdiğini vurguladı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:58