Dünya
  • 25.5.2024 11:00

İngiliz basını: Putin zayıf, çelimsiz ve keyifsiz

Rusya Devlet Başkanı Putin'e ait kareleri inceleyen İngiliz yayın organı, Rus liderin hasta olduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Belarus'un başkenti Minsk'i ziyaret etti. Objektiflere yansıyan kareler, İngiltere'nin gündemine oturdu.

İngiliz basını, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından ağırlanan Putin'in sağlığına ilişkin bir süredir spekülasyon yapıyor.

Putin'in çeşitli ziyaret sırasında çekilen fotoğraflarından yola çıkarak, Rus liderin hasta olduğuna dair iddialar ortaya atıyorlar.

İngiltere'de konuşulan konu: Putin hasta

Bunlara bir yenisini Daily Mail ekledi. Ukrayna konusunda Lukaşenko ile görüş alışverişinde bulunan Putin'in hasta olduğu ima edildi.

Sağlığına ilişkin söylentilerin devam ettirildiği haberde, "Vladimir Putin zayıf ve çelimsiz görünüyor." denildi. Putin'in ayrıca, keyifsiz olduğuna dair ifadeler de kullanıldı.

'Yaşanan Rus' dediler

Putin hakkında "Yaşlanan Rus" tanımlaması yapıldı. Birtakım iddialara yer verilen haberde şöyle denildi:

71 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı, Minsk'teki mevkidaşı ile tokalaşmak için kameralara poz verdi, ancak güney sınırında devam eden çatışmadaki gelişmeleri anlatırken zayıf görünüyordu.

“Savaş, Putin'e zarar verdi”

Rusya Devlet Başkanı'nın sağlık, zihinsel ve istikrarsız durumlarıyla ilgili söylentiler, 24 Şubat 2022'deki işgal emrini vermesinin çok öncesinden beri dolanıyordu. Savaşın, Putin'e zarar verdiği görülüyor.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2024 09:54

İLGİLİ HABERLER