Gündem
  • 22.2.2024 10:36

İngiliz turist Kıbrıs'ta 5 İsrailli tarafından toplu tecavüze uğradı

Kıbrıs Rus kesiminde tecavüzlerin arkası kesilmiyor.. İsrailli 12 kişinin bir İngiliz turiste tecavüzünün ardından bu kes 5 israilli yine bir İngiliz kadına toplu tecavüz etti.

Saldırıya uğradığında 20 yaşında olan İngiliz turist, Ayia Napa'da tatil yaparken beş İsrailli tarafından toplu tecavüze uğradığına ilişkin mahkemede ifade verirken "başı dik" şekilde Gazimağusa ceza mahkemesine girdi.

İngiliz bir kadın, Kıbrıs'ta tatil yaparken, partilerin tatil beldesi Ayia Napa'daki bir otel odasına "zorla sürüklendikten" sonra beş İsrailli tarafından toplu tecavüze uğradığını anlattı.

Cyprus rape row teen 'may have been drugged', says expert witness - Mirror  Online

Saldırı iddiası sırasında 20 yaşında olan turist, kapalı kapılar ardında ifade vermeye hazırlanırken Salı günü polis koruması altında Gazimağusa Ceza Mahkemesi'ne götürüldü. Geçtiğimiz Eylül ayında poliste şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesinden bu yana İngiliz, bu adamlarla ilk kez yüz yüze geldi.

Duruşmanın yapıldığı Paralimni'de bir polis kadın için "İnanılmaz derecede cesur" dedi. "Başı dik bir şekilde içeri girdi."

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı tarafından yakından takip edilen bir davada, üç üyeli hakimlerden oluşan kurul, yasal olarak ismi açıklanamayan İngiliz'e mahkeme önünde ifade vermesi için "gerektiği sürece" süre verileceğinin sinyalini verdi. Medya kuruluşlarının aktaramayacağı kadar korkunç bulduğu 2 Eylül saldırısına ilişkin açıklamasının, yetkililerin güvenliğin çok katı olacağını vurgulamasıyla günlerce sürmesi bekleniyor.

İsrail'in kuzeybatısındaki Akka yakınlarındaki bir kasabadan yaşları 19 ile 20 arasında değişen sanıklar , Ekim ayından bu yana tutuklu kaldıkları Akdeniz adasındaki merkez hapishaneden polis minibüsüyle mahkemeye getirildi. 
İlk başta beşi de tecavüz, penetrasyon yoluyla cinsel saldırı, şiddet yoluyla cinsel ilişki, cinsel penetrasyona zorlayarak tecavüz ve kaçırma gibi suçlamaları kabul etmedi. Polis sorgusu sırasında sanıklardan üçü daha sonra kadınla cinsel ilişkiye girdiklerini itiraf etti ancak bunun rızası olduğunu belirtti.

Kurban, ilk olarak Ayia Napa'daki Ferandia Gardens otelindeki bir havuz partisinde erkeklerle buluştuktan sonra adamlardan biri tarafından otel odasına sürüklendiğini söyledi. Odaya girdikten sonra diğerleri pusuda bekliyordu. DNA kanıtları ve kadının çok kan kaybettiğini bildiren bir doktor tarafından yapılan tıbbi muayene, kadının iddialarını destekledi.

İddia makamı için bir aksilik olarak Gazimağusa mahkemesi geçtiğimiz ay, sanıklardan ikisinin iddia edilen saldırıyla bağlantısı olan DNA kanıtlarını, polisin DNA'yı toplamak için "uygun olmayan yöntemler" kullanması nedeniyle kabul edilemeyeceğini söyleyerek reddetti. Gelişme, mahkemedeki ifadelerin önemini ortaya çıkardı.

İddialar, bir İngiliz öğrencinin Ayia Napa'da 12 İsrailli genci toplu tecavüzle suçladığı benzer bir vakayı hatırlattı . Toplu tecavüze uğradığı konusunda yalan söylemekten mahkum olmasına rağmen, mahkumiyeti sonunda bozuldu. Adı açıklanmayan 21 yaşındaki şahsın avukatları, Eylül ayında temyiz başvurusunun ardından Kıbrıs Yüksek Mahkemesi'nde hakimin kararını dinlemek üzere mahkemeye çıktı.

Derby'den bir üniversite öğrencisi olan kadın, Gazimağusa Bölge Mahkemesindeki duruşmanın ardından kendisini kamuya zarar vermekten suçlu bulan Kıbrıslı bir yargıç tarafından 2020 yılında ertelenmiş dört aylık hapis cezasına çarptırıldığında 19 yaşındaydı.

Kıbrıs, genç İsrailliler arasında giderek daha popüler hale geldi ve her iki olay da ülkede tepkilere neden oldu.

Ülkedeki Tecavüz Kriz Merkezleri Birliği'nin genel müdürü Orit Sulitzeanu, son şüpheli olayın bir düzenin parçası olduğunu söyledi. Kendisi şunları söyledi: "Bu vaka İsrail toplumu için bir uyarıdır çünkü bu münferit bir vaka değildir... Yurt dışındaki eğlence kültürünün bir parçası olarak tehlikeli bir grup cinsel istismarı olgusu burada gelişmektedir. İsrail'deki eğitim sistemi kritik bir role sahiptir. gençleri sağlıklı cinsellik ve cinsel zararın önlenmesi konusunda eğitmek."

Güncellenme Tarihi : 23.2.2024 11:46

İLGİLİ HABERLER