Dünya
  • 24.10.2022 13:52

İngiltere’de çaresizlik artıyor: Tasarruf için televizyon izlemeyin

Rusya’nın Batı’ya yönelik enerji akışını kesmesiyle giderek artan enerji krizi, kışın gelmesiyle birçok Avrupa ülkesini zor durumda bıraktı. Krizin en yüksek olduğu ülkelerden İngiltere’de, vatandaşlara bir kez daha dikkat çeken tasarruf çağrıları yapıldı.

Avrupa, enerji krizinin yıkıcı etkileriyle bir kez daha yüz yüze geldi. Rusya'nın enerji kaynaklarını kesmesiyle elektrik ve doğal gaz gibi birçok kaynağını da kaybeden AB ülkeleri, yaklaşan kışla birlikte önlem üzerine önlem alıyor.

Faturaların en çok yükseldiği ülkelerden İngiltere'de, aylardır vatandaşlara tasarruf çağrıları yapılıyor. İngiliz basınında aylardır süren açlık manşetlerinin yanında, ısınma sorunları ve elektrik kesintilerine yönelik haberler bitmek bilmiyor.

Son olarak ülke basınında bir kez daha oldukça konuşulan tasarruf çağrıları yapıldı.

Ülke basınının tek gündemi tasarruf oldu. İngiliz Express, vatandaşlara evlerini ısıtmaları için dikkat çeken çağrılarda bulundu. Gazeteye konuşan uzmanlar, ısınma sorunu ve yüksek faturaya çareyi "mobilyalarınızı azaltın" demekte buldu.

"OYUN OYNAMAYIN, KÜÇÜK MOBİLYA KULLANIN"

Ülke genelinde yüz binlerce hanenin faturalarını ödeyemediğini belirten gazete, doğal gaz faturalarının az gelmesi için çok vakit geçirilen odalarda eşyaların duvarlardan ve kaloriferden uzaklaştırılarak odanın ortaya toplanmasının iyi bir seçenek olduğunu vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 24.10.2022 13:53

İLGİLİ HABERLER