İngiltere'de iki yeni varyant tespit edildi

••1 dk okuma
İngiltere'de iki yeni varyant tespit edildi

Hızlı Özet

“İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansından yapılan açıklamada, İngiltere'de Omicron varyantının çok sayıda alt versiyonunun dolaştığı bildirildi.”






İngiltere, Kovid-19'un iki yeni varyantının tespit edildiğini bildirdi.



İngiltere, Kovid-19'un iki yeni varyantının tespit edildiğini duyurdu.



İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansından yapılan açıklamada, İngiltere'de Omicron varyantının çok sayıda alt versiyonunun dolaştığı bildirildi.



Açıklamada, ileride yapılacak çalışmalar için Kovid-19 virüsünün Omicron varyantının alt versiyonu olan söz konusu türlerine BQ.1 ve XBB isimleri verildiği belirtildi.



BQ.1 ve XBB isimli alt versiyonun bağışıklıktan kaçma potansiyelinin çok yüksek olduğu fakat varyantların endişe verici tür olarak tanımlanmadığı bilgisi paylaşıldı.



UKHSA'da yetkili Dr. Meera Chand, "SARS-CoV-2'nin yeni varyantlarının ortaya çıktığını görmek beklenmedik bir şey değil. BQ.1 ve XBB varyantları endişe verici tür olarak tanımlanmadı. UKHSA her zaman olduğu gibi durumu yakından takip ediyor." ifadelerini kullandı.



Varyantlara karşı en iyi savunmanın Kovid-19'a karşı geliştirilen aşılar olduğunu vurgulayan Chand, herkesi tüm aşılarını olmaya çağırdı.



Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC), 21 Ekim'de, Avrupa'da kasım ortasından aralık başına kadar BQ.1 alt versiyonunun baskın tür olacağını bildirmişti.



Merkezden yapılan açıklamada, BQ.1 varyantının en çok dolaşımda olduğu ülkelerin yüzde 19 ile Fransa, yüzde 9 ile Belçika, yüzde 7 ile İrlanda, yüzde 6 ile Hollanda ve yüzde 5 ile İtalya olduğu ifade edilmişti.




Bu haber 727 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Husi milisleri neden Suudi havaalanlarına saldırıyor?
Dünya

Husi milisleri neden Suudi havaalanlarına saldırıyor?

Yemen'deki Husi milisleri, Pazar günü Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nda bir kişinin ölümüne ve yaklaşık bir düzine kişinin yaralanmasına neden olan saldırının sorumluluğunu üstlendi. Bu saldırı, bir gün önce gerçekleşen ve 13 kişinin ölümüne , 300'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açan başka bir saldırının ardından geldi.

Habervitrini9420 Görüntüleme
Trump: Husiler Bin Salman'a çok kötü davranıyorlar.
Dünya

Trump: Husiler Bin Salman'a çok kötü davranıyorlar.

Medya raporlarına göre, Trump'ın uçağa binmeden önce Beyaz Saray bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklama, Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nı hedef alan ve ölümlerle yüzlerce yaralanmaya yol açan saldırıların ardından Husi milislerinin gerilimi tırmandırmasına ilişkin Amerikan tutumunun beklendiği bir dönemde geldi.

Habervitrini14157 Görüntüleme
Riyad ve Dammam Havaalanlarına Düzenlenen İki Yeni Saldırıda Bir Kişi Öldü, 11 Kişi Yaralandı
Dünya

Riyad ve Dammam Havaalanlarına Düzenlenen İki Yeni Saldırıda Bir Kişi Öldü, 11 Kişi Yaralandı

Yemen'de Meşruiyeti Yeniden Sağlama Koalisyonu, Pazar günü Kral Halid Havaalanı yakınlarında bir seyir füzesinin ve Doğu Bölgesi'nde bir insansız hava aracının hava savunma sistemleri tarafından engellenip imha edildiğini duyurdu. 

Habervitrini14853 Görüntüleme
Başkent Riyad'da peş peşe patlamalar!
Dünya

Başkent Riyad'da peş peşe patlamalar!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da erken uyarı sisteminin devreye girmesinin ardından peş peşe 3 patlama sesi duyuldu. Sivil Savunma Müdürlüğü tehlikenin geçtiğini açıklarken, Arap Koalisyonu Riyad'a fırlatılan bir balistik füzenin imha edildiğini bildirdi.

Habervitrini11808 Görüntüleme