Dünya
  • 9.2.2023 12:33

İnsan değilsin Esad!.. Depremzedeleri bombaladı

Esed rejimi Suriye'de depremle yerle bir olan bölgeleri bombalamaya devam ediyor

Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimi güçlerinin İdlib ve çevresindeki saldırılarının devam ettiği bildirildi.

Türkiye ve Suriye'de ağır can kayıplarına yol açan depremlerin ardından arama kurtarma ve insani yardım çalışmaları sürüyor.

Depremde yaklaşık 2 bin sivilin hayatını kaybettiği İdlib ve çevresinde de çalışmalar sürerken Esed rejiminin saldırıları da devam ediyor.

Rescuers search through rubble of collapsed buildings following an earthquake, in the rebel-held town of Sarmada, Syria, February 6.  WHITE HELMETS /via REUTERS

Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimi güçleri bugün muhaliflerin kontrolündeki sivil yaşam alanlarına ve çevresine yönelik bombardımanlar düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Hama kırsalındaki Duveyr el Ekrad ve Sirmaniye yerleşimleri ve Halep kırsalındaki Mare' yerleşimi kara bombardımanlarıyla hedef alındı.

Rescuers search for survivors at the site of a collapsed building, following an earthquake, in Hama, Syria, February 6. REUTERS/Yamam al Shaar

Rejimin bölgedeki bombardımanlarının depremden etkilenen alanlardaki insani faaliyetleri sekteye uğratmasından endişe ediliyor.

A rescuer carries a child, following an earthquake, in rebel-held town of Jandaris, Syria, February 6. REUTERS/Khalil Ashawi

Bölge kaynakları, muhaliflerin kontrolündeki alanlara henüz hiçbir insani yardımın ulaşmadığını ve büyük bir insani kriz yaşandığını ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 9.2.2023 12:43

İLGİLİ HABERLER