Bilim
  • 1.9.2020 14:25

İnternet Sitesi Kurma Yöntemleri ve Maliyetleri

İnternet sitesi kurmak teknolojinin gelişimiyle birlikte birçok kişinin aklında yer etmeye başladı. Kişiler gerek internet sitesi kurarak markalarının reklamını yapmak gerek blog açıp fikirlerini geniş kitlelere yaymak gerek ticaret yapıp para kazanmak için internet sitesi kurma yollarına başvurdular. Zamanın da teknoloji çağı olduğunu düşündüğümüz vakit adımları doğru bir şekilde takip eden herkes amaçladığı hedef doğrultusunda başarılı sonuçları kısa bir sürede alacaktır. Bu sebeple internet sitesi kurmak oldukça mantıklı bir hamle olacaktır.

Öncelikle internet sitesi kurma yöntemlerini inceleyelim. Gerek yazılım geçmişiniz olsun gerekse bu konular hakkında çok da fikir sahibi olmayın fark etmez. İnternet sitesi kurmak için birbirinden farklı yöntemler söz konusudur. Siz amaçlarınız ve bilginiz doğrultusunda bu yöntemlerden herhangi birini tercih edebilirsiniz bu tamamen size kalmış. İnternet sitesi kurma yöntemlerini kısaca inceleyecek olursak;

Özel Yazılım: Bu yöntemle internet sitesi kurmak daha çok yazılım hakkında bilgi sahibi olan kişiler tarafından yapılmaktadır. Eğer siz de bu tarzda bir donanıma sahipseniz internet sitesi kurma yöntemlerinden özel yazılım tam size göre olacaktır. Bu yöntemi seçecek kişilerin yazılım bilgisinin yanı sıra hitap ettikleri kitleleri de iyi tanıması yararlarına olacaktır. İyi bir planlama yaparak bu yöntemle internet sitesi kurmak oldukça akılcı bir tercih olacaktır.

WordPress ile Site Kurmak: İnternet sitesi kurma yöntemleri arasından belki de en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi de budur. Her sektör her amaç için uygun olan wordpress ile site kurmak için belirli adımları halletmeniz gerekmektedir. Bu adımları incelemek gerekirse;

Bu yöntemle internet sitesi kurmak için ilk yapılması gereken şey domain almak olacaktır. Domainleri iyi bir araştırma yaparak seçin. Domain ile birlikte hosting de almak gerekecek. Birçok sitede domain ve hosting birlikte satılıyor bunları tercih edebilirsiniz.

Bu adımları hallettikten sonra internet sitesi için en uygun wordpress paketini seçip indirerek cPanel programıyla dosyaları aktaracaksınız. Sonrasında veri tabanı adı, veri tabanı kullanıcı adı, veri tabanı parolasını oluşturacaksınız.

Wordpress ile internet sitesi kurma yolunda son adım olarak da giriş şifresini, kullanıcı adını, site başlığını girerek wordpress'i kur butonuna basarak site kurulumu bitmiş olacaktır.

Hazır Web Sitesi ile Site Kurmak: Eğer hiç uğraşmadan internet sitesi kurmak gibi bir düşünce sahibiyseniz bu işler için de birçok hazır web site bulunmaktadır. Bu sitelerde internet sitesi kurma işlemi çok kısa süre içinde halledilir ve her sektör için bu sitelerde şablonlar mevcuttur.

 

İnternet Sitesi Kurma Maliyetleri

İnternet sitesi kurmak için bazı maliyetlere katlanmak durumunda kalınabilir. Fakat bu maliyetler hakkında net bir bilgi vermek zor olacaktır. Çünkü sitenin kuruluş amacı, siteyi kuran kişilerin ticari beklentileri gibi sebeplerden dolayı internet sitesi kurma yüksek maliyetleri bulabileceği gibi düşük maliyetlerle de halledilebilir.

Hosting internet sitesi kurmak isteyen kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesidir. Aylık 15 liraya hosting alabileceğiniz gibi aylık 55 liraya da alabilirsiniz. Tabii ki fiyatlar arttıkça verilen hizmetlerin kalitesi artacaktır bu da sizin amacınıza göre değişiklik gösterecektir.

Bunun yanı sıra wordpress'te ücretsiz temalar olduğu gibi kişiye özel ücretli temalar da bulunmaktadır. Temalar da internet sitesi kurmak isteyen kişiler için maliyet olabilir. İnternet sitesi kurma sırasında seo, iletişim formları, analitikler ve buna benzer birçok ek maliyet çıkabilir ya da bunu tamamen siz kendiniz yapabilirsiniz.

Özetlemek gerekirse internet sitesi kurma esnasında seçeceğiniz yöntem, yazılım konusunda bilginiz, hosting tercihleriniz, temalar ve ek özellikler sonucunda internet sitesi kurmak isteyen kişilerin maliyeti ortaya çıkacaktır.

Detaylı bilgi için: web-tasarimci.com

Güncellenme Tarihi : 1.9.2020 14:26

İLGİLİ HABERLER