
İNTERNETTEN BANKA HESAPLARINI BOŞALTMIŞLAR
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Bilişim Suçları Bürosu ekiplerinin yürüttüğü operasyonda; çeşitli illerdeki vatandaşların şifre ve hesap numaralarını değişik yöntemlerle ele geçirerek hesaplarında bulunan yaklaşık 2,5 milyon YTL'yi internetten kendi hesaplarına aktaran ve sahte kredi kartı ve belgelerle bu paraları kullannan şebeke üyelerinden, İ.Y.G isimli şahıs Darende ilçesinde, O.D. Sivas'ın Gürün ilçesinde M.Ş.S. ise Malatya merkezde yakalandı.
Emniyetten yapılan açıklamaya göre; operasyon kapsamında yaklaşık 1 yıl takibi yapılan şahıslar tarafından, Türkiye'nin bir çok ilinde çok sayıdaki bilgisayar sistemine casus yazılımlar ile girildiği, girilen bu sistemlerde interaktif bankacılık işlemi yapan toplam 493 mağdurun hesap şifrelerinin çalınarak yaklaşık 2,5 milyon YTL'nin sahte belgelerle alınan bankamatik kartlarına aktarılarak örgüt elemanlarınca Türkiye'nin değişik bölgelerinden çekildiği tespit edildi.
Bunun üzerine harekete geçen ekipler "Arka kapı" operasyonu kapsamında, 6 ayrı EFT sistemini kullanarak vatandaşın hesabından para çeken şahıslardan, İ.Y.G'yi Darende ilçesinde, O.D'yi Sivas'ın Gürün ilçesinde, M.Ş.S'yi ise, Malatya merkezde yakalayarak göz altına aldı.
Gözaltına alınan şahıslarla birlikte çok sayıda farklı kişilere ait vesikalık fotoğraflar, kimlik fotokopileri, bilgisayar casusluk yazılımları ve sahte belgeler ele geçirildi. Zanlıların sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre; suç örgütünün çekirdek kadrosunu oluşturan ve değişik illerde örgütün koordinesini sağlayan 3 şahıs Malatya merkezinde, 1 şahıs ise Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.
Malatya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları bu şebekenin çalışmaları konusunda uyararak, yakalanan şüphelilerden ele geçirilen bilgisayarların incelenmesinde interaktif bankacılık işlemi yapan binlerce kişinin bilgisayarına internet üzerinden casus yazılımlar gönderildiğinin tesbit edildiği ve mağdur sayısının daha fazla olabileceği belirtildi.
Emniyet yetkilileri, interaktif bankacılık işlemi yapan vatandaşların internet kullanım sürelerinde daha dikkatli olmaları, tanımadıkları kişilerden gelen e-mailleri açmamaları, şifre değişimlerini düzenli olarak yapmaları ve hesaplarında herhangi bir azalma veya artma olduğunu tespit etmeleri halinde emniyete başvurmalarını istedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:26