
İnterpol 3 ülkede korkunç şekilde öldürülen faili meçhul 22 kadın cinayetini araştırıyor
İnterpol Avrupa'nın 3 ayrı ülkesinde ve farklı yıllarda öldürülen ancak faili meçhul kalmış kadın cinayetleri dosyasını geri açtı. Öldürülen 22 kadının özelliği hala kimliklerinin belirlenememiş olması ve korkunç şekilde bulunmaları. Bu kadınlarla ilgili dosyada isimleri bile bulunmuyor.İnterpol öncelikle bu kadınların isimlerini belirleyip buradan katillere ulaşmak için çalışıyor.
Interpol, Avrupa'da katledilmiş halde bulunan 22 kadının kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı
Kırk yılı aşkın süredir işlenen suçlar hala çözülmedi
Interpol, Avrupa'da onlarca yıl önce öldürülmüş halde bulunan ancak davaları çözülemeyen yaklaşık iki düzine kadını tespit etmek için uluslararası bir çalışma başlattı.
Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı, 40 yılı aşkın süredir Doğu Avrupa'da cesetleri çöplükte bulunan 22 kadının kimliğini tespit etmek için halkın yardımını için “ Beni Tanımla” Operasyonu'nun bir parçası olarak Belçikalı, Hollandalı ve Alman yetkililerle birlikte çalışıyor.

Hollanda'da dokuz, Belçika'da yedi ve Almanya'da altı kurban bulundu, ancak polis, müfettişlerin kafasını karıştırmak için cesetlerinin yabancı topraklara atıldığı tüm kadınların başka bir yerden olduğuna inanıyor.
Çabaları açıklayan Hollanda Polis sözcüsü Carina van Leeuwen ve Martin de Wit, "22 kurbanın çoğu şiddetli bir şekilde öldü ve bazıları da ölmeden önce istismara uğradı veya aç bırakıldı." "Kısmen, kadınların bulundukları yerin dışındaki ülkelerden olmaları nedeniyle, kimlikleri henüz belirlenmedi."

Teşkilatın yaptığı açıklamada, cinayetlerin 2019'dan 1976'ya kadar uzanan onlarca yılı kapsadığı için soğuk vakaların bağlantılı olmadığına inanılıyor.
Merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Interpol, kurbanlarla ilgili ayrıntıları kaydırılabilir dijital dizin kartları biçiminde biçimlendirilmiş " Siyah Bildirimler" adlı bir özellikte görüntülenen web sitesinde yayınladı .
Her kare, kurbanın yüz rekonstrüksiyonları ile birlikte cesedin bulunduğu yer dahil olmak üzere vakanın kısa bir tanımını ve çeşitli suç mahallerinden mücevher ve giysi gibi kişisel eşyaların fotoğraflarını içerir.

Profiller ayrıca kurbanın tahmini ölüm anındaki yaşını, saç ve göz rengini ve birinin onları tanıyabileceği umuduyla diğer benzersiz fiziksel özelliklerini de içeriyor.
Çözülmemiş her gizeme, Hollanda'da 2005'ten soğuk bir dava olan "Valizdeki kadın" ve 1988'den bir Berlin davası olan "Erkek kılığına girmiş kadın" gibi bir başlık verildi.
Interpol, kadınları tespit etme çabalarına öncelik verdiğini ve bunun da herhangi bir vakada tutuklanma şansını artıracağını söyledi.
Belçika polisinden Carolien Opdecam, "İsimleri aradığımızı vurgulamak istiyoruz" dedi. "Kurbanın kimliği genellikle bir davanın gizemlerini çözmenin anahtarıdır."
Interpol'ün DNA Birimi'ni yöneten Susan Hitchin, ölenlerin ailelerinin yakınlaşmasına yardımcı olmaya kararlı olduğunu söyledi ve departmanının soy eşleştirme de dahil olmak üzere "adli insan kimliğinin farklı alanlarındaki teknolojideki en son gelişmeleri" kullandığını ekledi. davaları çözme çabası içinde.