Irak’ta Türkiye üzerinden oynanan kirli tezgahın şifreleri

2 dk okuma
Irak’ta Türkiye üzerinden oynanan kirli tezgahın şifreleri

Hızlı Özet

Saldırının kimler tarafından ne amaçlı yapıldığı da detaylı bir şekilde değerlendirildi. Saldırının İran ve bölgede köşeye sıkışan, eylem yapamaz hale gelen terör örgütü PKK işbirliğiyle yapıldığı düşünülüyor.






 Irak’ta 9 sivilin öldüğü ve Türkiye’ye yıkılmak istenen saldırının perde arkası aralandı. Duhok’taki saldırıda kullanılan havan mermileri TSK’nın envanterinde yok. Bu silahlar bölgede sadece terör örgütü PKK, Şii Haşdi Şabi ve peşmergede var. Hedef, kaos ortamı yaratarak Türkiye’nin bölgedeki etkinliğini kırmak, teröristlerle işbirliği yaparak iktidarı ele geçirmek.





Son dakika haberi... Irak'ın Duhok vilayeti Zaho ilçesinde gerçekleşen ve birtakım güçler tarafından Türkiye'nin üstüne atılmaya çalışılan saldırının perde arkası aralanmaya başladı. Saldırının iki önemli hedefi, "Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini kırmak ve Irak'ta, İran yanlısı bir yönetim oluşturmak" olarak sıralanıyor.



Haberler - Nerina Azad Tarafsız ve güvenilir Kurd ve Kurdistan haberleri -  Peşmerge, Barzani



SALDIRI SONRASI İFTİRA: Duhok'ta turistik bölgeye düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, daha olayın ne olduğu bile anlaşılmadan belli kaynaklardan Türkiye'yi karalama kampanyaları başlatılmıştı. Bunun üzerine Türkiye olayla hiçbir ilgisi olmadığını açıklamış ve sis perdesini bizzat aralamak için harekete geçmişti.



GÜVENLİK VE İSTİHBARAT TESPİTİ: İftiralar ve karalama kampanyaları üzerine Türkiye de kendi değerlendirmelerini yaptı. Devletin zirvesinde yapılan toplantılarda konu tüm detaylarıyla masaya yatırılırken güvenlik ve istihbarat birimlerinin tespitleri de ele alındı.



SİLAHLAR TSK'DA YOK: Zaho'daki saldırı havan mermileri ile gerçekleştirilmişti. Saldırıda kullanılan silahlar incelendi. Bunlar TSK'nın envanterinde bulunmuyor. Saldırının gerçekleştirildiği silahlar bölgedeki üç yapıda bulunuyor. Bunlar terör örgütü PKK, Şii Haşdi Şabi ve peşmerge olarak sıralanıyor.



MENZİL YETMİYOR: Türkiye'nin top atışıyla bölgeyi vurması da mümkün değil. Çünkü Türkiye'nin elindeki topların menzili saldırının yapıldığı bölgeye yetişmiyor.



İRAN-PKK İŞBİRLİĞİ: Saldırının kimler tarafından ne amaçlı yapıldığı da detaylı bir şekilde değerlendirildi. Saldırının İran ve bölgede köşeye sıkışan, eylem yapamaz hale gelen terör örgütü PKK işbirliğiyle yapıldığı düşünülüyor.




Bu haber 797 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sözleşmeli er ve erbaşlara müjde!
Gündem

Sözleşmeli er ve erbaşlara müjde!

Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemeyle, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde belirli bir hizmet süresini tamamlayan personele kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme yolu açıldı. Yeni karara göre, kamu kurumları belirlenen unvanlardaki personel alımlarında toplam kontenjanlarının yüzde 10'unu sözleşmeli erbaş ve erlikten ayrılanlara ayırmak zorunda olacak.

Habervitrini11383 Görüntüleme
Filenin Sultanları, Japonya'yı evinde devirdi ve finalleri garantiledi!
Gündem

Filenin Sultanları, Japonya'yı evinde devirdi ve finalleri garantiledi!

Osaka kentinde bulunan Asue Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk setini 25-22 kazanan Filenin Sultanları, ikinci seti aynı skorla kaybetti.

Habervitrini12766 Görüntüleme
Atina'da F-35 endişesi! Miçotakis'i yerden yere vurdu
Gündem

Atina'da F-35 endişesi! Miçotakis'i yerden yere vurdu

Kiryakos Miçotakis hükümetini çok yönlü dış politikayı bırakıp, "açık çek" politikasına geçmekle eleştiren Çipras, ABD'nin Joe Biden liderliğinde olduğu dönemde muhalefetteki Miçotakis'in o dönem iktidarda olan kendisini "Trumpçı" olarak nitelendirecek kadar "aşırı hareketleri" olduğunu ifade etti.

Habervitrini9697 Görüntüleme
Deniz Harp Okulu'nda geleceğin donanımlı deniz subayları yetişiyor
Gündem

Deniz Harp Okulu'nda geleceğin donanımlı deniz subayları yetişiyor

Öğrenciler, okul bünyesindeki köprüüstü simülatörlerinde, mezuniyetlerinin ardından donanmada görev yapacakları savaş gemilerindeki görevlere yönelik eğitim alırken, gemi sevk ve idaresi ile seyir faaliyetlerine ilişkin uygulamalı çalışmalar yürütülüyor.

Habervitrini10644 Görüntüleme