Dünya
  • 15.10.2005 20:53

IRAK'TA 7 BÖLGEDE KATILIM ORANI YÜZDE 66'NIN ÜZERİNDE

BAĞDAT - Irak'ta bugün yapılan anayasa referandumunda, 7 bölgede katılım oranının yüzde 66'nın üzerinde olduğu bildirildi.
     Irak Bağımsız Seçim Komisyonu yetkilileri Ferid Ayar ve Hamdiye El Hüseyni, başkent Bağdat'ta düzenlenen basın toplantısında, 3'ünde Sünni çoğunluğun yaşadığı toplam 7 bölgede katılım oranının yüzde 66'nın üzerinde olduğunu söylediler. Katılım oranı yüzde 66'nın üzerindeki Sünni çoğunluğun yaşadığı bölgelerin Selahaddin, Diyala ve Nineve olduğunu belirten yetkililer, Sünni, Kürt ve Şiilerin bir arada yaşadığı Bağdat ve Tamim ile Şii çoğunluğun bulunduğu Babil ve Kerbela'da da katılım oranının yüzde 66'nın üzerine çıktığını açıkladılar.
     Ferid Ayar, ülkenin güneyinde Şii çoğunluğun yaşadığı birçok bölge ile kuzeyde Kürtlerin çoğunlukta olduğu üç bölgede katılım oranının yüzde 33 ila 66 olduğunu, Şiilerin yaşadığı güneydeki Kadisiye'de katılım oranının yüzde 33'ün altında kaldığını ifade etti.
     Ayar, batıda Sünnilerin yaşadığı Anbar bölgesindeki katılım oranıyla ilgili henüz bir bilgi edinilmediğini sözlerine ekledi.
     Irak'ta 18 bölge bulunuyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER