ABD askerlerine özellikle oruç tutanlara karşı saygılı olmaları tavsiye ediliyor. Geçtiğimiz hafta bir askerin Bağdat'ta yere Kuran atması sonucu çıkan olaylar sonrasında, ordu yetkililerinin İslami değerlere karşı daha hassas olduğu belirtiliyor.
'Ben de oruç tutarım'
Askerlere verilen 40 dakikalık eğitim boyunca, ''oruç tutan Iraklılar'ın rahatsız olmaması için gün doğumundan gün batınıma kadar sokaklarda sigara içmemeleri ve su içmeden önce 2 kez düşünmeleri gerektiği'' anlatılıyor. Uygulamaların zorunlu olmadığı belirtiliyor. Askerler, oruç tutanlara saygılı olacaklarını söylüyorlar. Örneğin, Musul'da görev yapan Çavuş Ailen Johnson, 'İslami geleneklere önem veriyorum. Hatta oruç tutmayı denemeyi bile düşünüyorum' dedi.
Camilere yaklaşmayın
ABD'li askerler ayrıca Ramazan ayı boyunca, kutsal mekanlar ve camilere 'rahatsız edici' şekilde yaklaşmamaları konusunda emir aldı. Iraklı çalışanlara 60 dolar Ramazan ikramiyesi verecek olan Koalisyon Yönetimi, ayrıca halkın sempatisini kazanmak için ülkedeki camilerde, masrafı 154 bin doları aşan onarımlar yaptı. Bağdat'ta 6 aydır devam eden gece sokağa çıkma yasağı da kaldırıldı. Yetkililer, kutsal ay boyunca güvenlik önlemlerinin de bir miktar hafifletileceğini ancak saldırılara da hazırlıklı olduklarını belirtti.
VATAN
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:55