Dünya
  • 26.11.2023 21:03

Irak'ta Amerikan konvoyu böyle vuruldu

Irak'ta Son günlerde ardı ardına saldırıya uğrayan işgalci Amerikan güçlerine bir saldırı daha yapıldı. 

ABD'li bir askeri yetkili, Perşembe günü Irak ve Suriye'de ABD kuvvetlerine roketler ve silahlı insansız hava araçlarıyla dört kez saldırı düzenlendiğini, ancak herhangi bir can kaybı veya altyapıda hasar yaşanmadığını söyledi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, ABD ve uluslararası güçlerin Suriye'nin kuzeydoğusundaki iki bölgeye çok sayıda roket ve tek yönlü saldırı drone'uyla saldırıldığını söyledi.

Irak'ta, Bağdat'ın batısındaki Ayn El Esad hava üssüne çok sayıda tek yönlü insansız hava aracı fırlatıldı ve kuzey Irak'taki Erbil havaalanı yakınındaki ABD güçlerinin bulunduğu üsse de bir insansız hava aracı fırlatıldı.

Analistlerin söylediğine göre İran'a bağlı Irak silahlı gruplarının tamamını kapsayan ve kendisini Irak'taki İslami Direniş olarak adlandıran bir grup, günün erken saatlerinde bu yerlere saldırılar yapıldığını iddia etmişti.

Saldırılar, ABD'nin Bağdat'ın güneyinde İran bağlantılı Kataeb Hizbullah (KH) silahlı grubuna, KH'nin sekiz üyenin hayatını kaybettiğini söylediği saldırıyı vurmasının ertesi günü gerçekleşti.

Amerikan üslerine lojistik destek sağlayan konvoy, yola yerleştirilen bombayla vuruldu. Konvoyda bulunan zırhlı havaya uçtu.
İşte o anlar

 

Güncellenme Tarihi : 26.11.2023 21:24

İLGİLİ HABERLER