Dünya
  • 30.5.2004 00:29

IRAK'TA YENİ HÜKÜMET ÜYELERİ

BAĞDAT - Irak Geçici Yönetim Konseyi üyesi Semir Gadban, BM ve ABD'nin, yeni Irak hükümetinin üyeleri konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.
     Gadban, 30 Haziran'da görevi devralacak geçici Irak hükümetinde Dışişleri Bakanlığı'na Berham Salih'in, Savunma Bakanlığı'na ise Hoşyar Zebari'nin geleceğini kaydetti.
     Yeni hükümette Maliye Bakanlığı'na Adil Abdülmehdi getirilirken, İçişleri Bakanlığı'nı Semir Sumeydi'nin sürdüreceği belirtildi.

ZEBARİ:''LİSTE NİHAİ DEĞİL''

BAĞDAT - Irak'ta 30 Haziran'da iktidarı devralacak yeni hükümetin üyeleri konusunda anlaşmaya varıldığı açıklamasının ardından, kabine listesinin nihai olmadığı belirtildi.
     Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, yeni hükümet listesinin nihai olmadığını ve resmi olarak kabul edilmesi gerektiğini açıkladı.
     Geçici Yönetim Konseyi (GYK) üyesi Mahmud Osman da, görüşmelerin halen devam ettiğini, şu anda devlet başkanlığı ya da hükümet üyeleri konusunda alınmış bir karar olmadığını söyledi. Osman, ''Yanlış ve doğru spekülasyonlar var, ancak bunlar spekülasyon olarak sürüyor'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER