Dünya
  • 9.2.2007 13:44

İRAN ABD'Yİ KORKUTTU!..

TAHRAN- İran'ın etkili dini isimlerinden Ahmet Cenneti, ABD'nin İran'ın "ateş menzili" içinde bulunduğunu söyledi.


Dini lider Ali Hamaney'in dün, İran'a yönelik bir saldırı halinde, dünya genelindeki tüm Amerikan çıkarlarına saldırı düzenleneceği şeklindeki tehdidinin ardından konuşan Cenneti, Cuma namazı vaazında konuştu.


Devrim Konseyi denetleyen komitenin başkanlığını yürüten Cenneti, "Amerikalılar bizi sarmış durumda. Ancak doğuda, batıda, her yerde ateş menzilimiz içinde" dedi.
Cenneti, ABD'nin Irak, Afganistan ve Basra Körfezi'ndeki askeri varlığına dikkat çekerek, "İran sınırlarını ihlal etmeye cesaretiniz olacak mı? Öyle ise, nasıl bir tahribata uğrayacağınızı görürsünüz" ifadelerini kullandı.


İran Devrim Muhafızları komutanlarından Koramiral Muhammed İbrahim Deghani ise dün yaptığı bir açıklamada, "tüm Basra Körfezi'nin İran'ın vuruş menzilinin içinde bulunduğunu" belirterek, bir saldırı halinde, yabancı güçlerin daha büyük bir zararla karşı karşıya kalacağını söyledi.


Bu arada, dün Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD'nin İran'ı işgal planları olmadığı duyuruldu. Açıklamada ayrıca, ABD'nin körfez bölgesindeki askeri varlığını güçlendirmesinin büyük çaplı bir hareket olmadığı ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:07

İLGİLİ HABERLER